Emberi jogok napja: Keserű köszöntő
Az emberi jogok napja alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk az idei év eseményeire, és értékeljük az emberi jogok helyzetét. Az eredmény nem ünnepelni való.
Emberi jogok napja: Keserű köszöntő

Több ezer ember kényszerül arra, hogy az utcán éljen. Az állam megoldása erre az, hogy ezeket az embereket megbünteti, akár börtönbe is zárja.

 

Életeket menthet, hogy a droghasználók steril tűhöz és fecskendőhöz juthatnak hozzá. Egy budapesti polgármester személyes háborút folytat azért, hogy a szervezett tűcserét lehetetlenné tegye a kerületében.

 

A hatalmon lévők rokonai, barátai és üzletfelei szereztek jogot arra, hogy trafikot nyissanak. A kormány még a törvényt is képes volt módosítani azért, hogy ne lehessen bizonyítani a korrupciót.

 

A terrorelhárítás úgy figyelheti meg, hogy mit csinálunk a paplan alatt, hogy ezt a független bíróság nem ellenőrizheti. Az Alkotmánybíróság szerint ez nem sérti az emberi jogokat.

 

Egy volt adóhatósági dolgozó azt állítja, hogy szemet hunytak a költségvetés milliárdos megrövidítése felett. Az adóhatóság a bejelentés valódi kivizsgálása helyett a bejelentőt jelenti fel rágalmazásért.

 

A Cinege utca a miniszterelnök háza előtt is közterület. Azért, hogy a miniszterelnököt megóvják a kellemetlen véleményektől, a terrorelhárítás lezárja a területet a tüntetők elől.

 

A hatóságoknak négy év sem elég arra, hogy döntés szülessen arról, hogy valaki elkövetett-e egy bűncselekményt. Az állam úgy nyer időt, hogy lehetővé teszi, hogy a vádlottat bírói ítélet nélkül is korlátlan ideig fogva tarthassák.

 

A teljes cikk a Tasz jelenti blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.