Egyenlítő TV: Van, amire van pénz
Tegnap délutánig lehetett módosító indítványokat beadni a 2014-es költségvetési javaslathoz. A javaslatok ismét nagyszerű képet festenek arról, mi számít prioritásnak a kormánypárti képviselők számára: Trianon-múzeum, határon túli osztálykirándulások, Budai Vár.
Egyenlítő TV: Van, amire van pénz

Eközben a teljes magyar társadalom 47 százaléka legalább egy tekintetben szegénynek tekinthető, káosz van az oktatásban és haldoklik az egészségügy.

 

Október elején mi is foglalkoztunk azzal, hogy benyújtotta a kormány a 2014-es költségvetési javaslatot. Már ebből világosan látszott, mi a prioritás a NER-ben: stadionokra, tornatermekre és tanuszodákra például mintegy 82 milliárdot költünk majd jövőre, de közmunkára és természetesen a rezsidémonnal szembeni harcra is lesz bőven keret.

 

Képviselőinknek csaknem egy teljes hónap állt rendelkezésükre, hogy a tervezethez módosító indítványokat juttassanak el. Mint általában, most is  kihasználták a lehetőséget, hogy a számukra fontos ügyek finanszírozására, vagy épp saját választókörzetükre kérjenek még többlettámogatást. Összességében 787 (!) érvényes módosító érkezett a kijelölt határidőig, ebből körülbelül 200-ra tehető az ellenzéki irományok száma. Ezeknek (az eddigi tapasztalatok alapján) nem sok jövőt jósolunk, így inkább a kormánypártiakból szemezgetünk.

 

Révész Máriusz 2,5 milliárdot költene arra, hogy külföldi magyar diákok Magyarországra utazhassanak. Ezzel gyakorlatilag pariba tehető, hogy hat fideszes képviselő 2,034 milliárd forintot szánna arra, hogy az iskoláknak támogatást adjanak osztálykirándulásokat szervezni a határon túli magyar lakta területekre.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.