Egyenlítő TV: Top 5 gazdasági bukta
Annak ellenére, hogy a kormány az elrugaszkodás éveként tekintetett az idei esztendőre, mi ennek nyomát sem láttuk. Kivéve akkor, ha az elrugaszkodást az európai és régiós átlaghoz kell viszonyítani, mert onnan tényleg egyre távolabb kerültünk.
Egyenlítő TV: Top 5 gazdasági bukta

Már 2011-ben körvonalazódott, hogy az unortodox gazdaságpolitika vakvágányra tereli Magyarországot. Ez be is bizonyosodott. A tavalyi év top öt gazdasági blamája után elkészítettük a 2012-es év top öt gazdasági buktáját. Lássuk tehát az idei esztendő öt legnagyobb gazdaságpolitikai bukását!

 

5. Negatív rekordok

 

2012 nem indult jól. A forintárfolyam elszállt, és egészen az 324 forintos jegyzésig meg sem állt az euróval szemben a devizahitelesek nagy "örömére". Ez jócskán meghaladta a 2008-2009-es gazdasági válság idején tapasztalt szintet, bizonyítván, hogy Magyarországon valami nagyon nincs rendben. A forint mindaddig tartósan gyenge maradt (nem csak az euróval, hanem a svájci frankkal szemben is), amíg a kormány el nem hitette a piacokkal és a közvéleménnyel, hogy kész megállapodni az IMF-fel. Nemcsak a forint, hanem a csődkockázati felár (CDS) is negatív rekordot döntött, átlépve a 700 bázispontos felárat.

 

Az írás az Egyenlítő TV blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.