Egyenlítő TV: Tényleg összefogtak
Szombat délutánra véglegessé vált az összefogás az ellenzéki erők között: a szocialisták kongresszusa hivatalosan is elfogadta a listát, és Mesterházy Attilát nevezte meg miniszterelnök-jelöltként. Természetesen mindenki tudta, hogy így lesz, de a hivatalos út, az hivatalos út.
Egyenlítő TV: Tényleg összefogtak

Azonban a gyors kongresszus csak a második számú esemény volt a hétvégén az Összefogás számára, hiszen közvetlenül utána az MSZP kampányindító gyűlést tartott a Papp László Sportarénában. Illetve nagygyűlést. Tizenháromezer ember egy csarnokban ugyanis jelentős, bármit mondjon a kormányoldal. Ráadásul tizenháromezer olyan ember, aki sokkal lelkesebb volt, mint tavaly márciusban – szinte érezni lehetett a levegőben a kormányváltó akaratot. És most már értjük, hogy miért gyurcsányozik teljes erőből a Fidesz és a KDNP. Félnek. Okkal. Mert ez a lelkesedés ki fog tartani az elkövetkező hónapokban.

 

Vagy ahogy Mesterházy mondta hosszú, de a közönség által végigtapsolt beszédében – a következő 71 napban. De a szocialisták elnöke mondott mást is:

 

"Én készen állok. Mi készen állunk. Mi jövünk, ők pedig menni fognak."

 

És nem véletlenül használt többes számot, mert a baloldali és liberális választók most megkapták, amire az előző választások óta vártak: együtt láthatták Mesterházyt, Gyurcsányt, Bajnait, Szabó Tímeát, Fodor Gábort. És az esélyt, hogy valóban leválthatjuk Orbán Viktort és kormányát.

 

"Április 6-án új korszakot nyitunk Magyarország történetében."

 

Őszintén? Nincs más megoldás. Vagy új korszak, vagy élhetetlen lesz ez a terület a Kárpátok között, gazdag birtokosokkal, jobbágyokkal, kisemmizett zsidókkal és cigányokkal, messze menekülő és soha vissza nem térő fiatalokkal. És ne legyenek illúzióink: oroszokkal.

 

Az írás folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.