Egyenlítő TV: Orbán meseországa
Orbán Viktor ismét beintett Brüsszelnek. Orbán Viktor szerint mi vagyunk a legjobbak (bárcsak így lenne!). Orbán Viktor szerint a nyugati országok sikertelenek, miközben mi sikeresek vagyunk.
Egyenlítő TV: Orbán meseországa

Mondja ezt olyan országokról, ahol az egy főre eső GDP még mindig többszöröse Magyarországénak, a minimálbéresek többet keresnek, mint hazánkban a diplomás átlagbérrel rendelkező emberek, és a lakosság jó részének nem kell azon törnie a fejét, hogy a hónap végéig miből fog kijönni. 

 

Sajnos a miniszterelnök meseországban él. Egy olyan országban, ahol mindenki boldog, nincsenek napi gondok, és Magyarország tényleg jobban teljesít. A valóság ennél jóval árnyaltabb, csak kicsit jobban körül kellett volna nézni, amikor gumicsizmában járta az országot. Merthogy néhány adatot leszámítva, egyáltalán nem teljesítünk jobban, sőt! Kezdjük a pozitívummal: Kilenc év után sikerült kikerülni a túlzottdeficit-eljárás alól, de már ez is nyögvenyelősen ment. 2008 óta a költségvetési hiány 4 százalék környékén volt, majd 2010 után három év kellett ahhoz, hogy nagy nehezen, 4-ről 3 százalék alá tudja a kormány szorítani. Mindehhez sok-sok megszorító csomagra volt szükség (kettő Széll Kálmán-terv, három Matolcsy-csomag, kettő Varga-csomag és még sok egyéb, kisebb kiigazító intézkedés). Nos, ennyit a pozitívumokról. Na de miben teljesítünk akkor jobban? Miben vagyunk sikeresebbek a szerencsétlen nyugat-európai országokhoz képest?

 

Gazdasági növekedés? Tavaly az egyik legrosszabbul teljesítő ország voltunk, recesszióval. Idén épp hogy csak növekedünk, de ez is csak a mezőgazdaságnak és az tavalyi időjárásnak köszönhető.

 

Adózás? Hiába vált teljessé idén az egykulcsos adó, az adóelvonás idén 2 százalékkal emelkedik. (Ez az adat még a Varga-csomagok előtt volt helytálló, azóta még nagyobb lehet.)

 

A vélemény folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.