Egyenlítő TV: Orbán már megint hazudik
Úgy látszik, a miniszterelnök képtelen megszabadulni rossz szokásától, a hazudozástól. Bár ezt tegnapi Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetésében is megerősítette: „Az elmúlt nyolc évben folyamatosan hazudtunk”.
Egyenlítő TV: Orbán már megint hazudik

Kétségbe vonható, hogy a miniszterelnök elszólása az ellenzéki pártokra vonatkozna, azt pedig eddig is tudtuk, hogy a Fidesz kormányra kerülése előtt, és azóta is szisztematikusan téveszti meg a lakosságot. 

 

Az EU kényszerítené ki a megszorításokat?

 

Félrevezetés. Igaz, hogy Magyarországnak teljesítenie kell a 3 százalékos deficitcélt – elsősorban a túlzott deficiteljárás megszűnésének érdekében –, de az EU egyáltalán nem fenyegetőzik kohéziós pénzek elvételével. A Kohéziós Alapból származó források átutalását azért függesztenék fel, mert Magyarország nem tesz eleget kötelezettségéinek. Ez nem fenyegetőzés, vagy zsarolás.

 

Az Európai Unió nemzetközi szervezet, szabályokkal, normákkal – ezeket pedig be kell tartani. Tudjuk, hogy a miniszterelnök nem szereti, ha szabályok vonatkoznak rá  – sőt, leginkább saját szája íze szerint alakítja azokat, a kétharmad birtokában –, de az EU törvényeit nem lehet megkerülni. És szerencsére Orbán Viktornak kevés a hatalma ahhoz, hogy ezen változtatni tudjon.

 

A teljes írást az Egyenlítő TV blogon olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.