Egyenlítő TV: Nem a tandíjra?
A héten a kormány rábólintott az oktatási államtitkárság azon előterjesztésére, amely az államilag támogatott hallgatók számát 10 ezer 480 (!!!) főre csökkentené jövőre.
Egyenlítő TV: Nem a tandíjra?

Mi is sokszor foglalkoztunk már azzal, hogy miért elhibázott és káros a Hoffmann Orbán-féle oktatáspolitikai irányvonal (köz- és felsőoktatás egyaránt). Ezeket az érveket újra leírni fölösleges. Ehelyett megnéztük, kik és miket mondtak anno (2008-ban) a Fideszben a tandíjról – a szociális népszavazást megelőző kampány során. Tanulságos gyűjtés következik. 

 

Pokorni Zoltán 2008. január 8.:

 

Ha valami véd a munkanélküliségtől Magyarországon, az a diploma, hiszen egy diplomás elhelyezkedési valószínűsége 83 százalék, míg egy alapfokú végzettségű emberé 38 százalék. Nálunk a legnagyobb a felsőfokú végzettségűek jövedelmi előnye. A diploma megszerzésének lehetősége Magyarországon meghatározó mértékben függ a tanulók családjának társadalmi-gazdasági hátterétől is. Ez az oktatási politika – szemben a világgal – egy bezárkózó, rendies,, merev társadalmat hoz létre.

 

Az idézetek folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.