Egyenlítő TV: Minden hétre jut egy mutyi
A trafik-, a föld- és a gyümölcsmutyi után itt a patikamutyi. Hiába, nem telhet el hét a NER-ben egy jóféle mutyi nélkül. Miután a cigiárusítást, a földvásárlást és az iskolagyümölcs programot sikerült kiosztani a haveroknak, most a patikák vannak soron. Jó üzlet ez is, kétségtelen.
Egyenlítő TV: Minden hétre jut egy mutyi

Holnap tárgyalja az Országgyűlés azt a módosító javaslatot, amely alapján, ha a gyógyszerész nem jelentkezik a korábban meghatározott tulajdonrészért, az államnak elővásárlási joga van a nem szakirányú végzettségű tulajdonosokkal szemben. A javaslat értelmében, a miniszter később rendeletben állapíthatná meg, mihez kezdjen a kormány az így megvásárolt tulajdonrésszel.

 

2012 augusztusában lehetett először hallani azokról a kormányzati tervekről, amelyek szerint  2014-ig minden magyarországi patikában többségi tulajdonosokká válnának az ott dolgozó gyógyszerészek. Szakmai körökben az ötletet óriási felháborodás követte. Ugyanis a hozzáértők szerint, a kötelező üzletrész-vásárlások nem szolgálják sem a patikusok, sem a tulajdonosok, sem a betegek érdekeit. Arról nem beszélve, hogy nincsenek meg a pénzügyi források egy ilyen intézkedés megvalósításához.

 

Mint általában, a kritikai hangokat a döntéshozók gyorsan elengedték a fülük mellett. Így az új szabályozás arra kényszeríti a patikák, patikaláncok nem gyógyszerész végzettségű tulajdonosait, hogy vagy zárják be üzletüket, vagy adják el többségi tulajdonukat az ott dolgozó gyógyszerészeknek. 2014-től ugyanis a patikák csak úgy működhetnek, ha a tulajdonrész 25, 2017-től pedig 50 százaléka gyógyszerész kezében van.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.