Egyenlítő TV: Mindannyiunk Baja
Időközi önkormányzati választásnak csak akkor van jelentősége, ha a mi jelöltünk nyert. Ha elbukott az emberünk, természetesen nem jelent semmit. Éppen ezért nem érdemes a pártok kommentárjait olvasgatni ilyenkor. Mindezek ellenére, a tegnapi, bajai választásnak fontos tanulságai vannak.
Egyenlítő TV: Mindannyiunk Baja

Egy Fidesz uralta választási körzetben, sajnálatos haláleset okán, vagyis nem balhés távozás miatt megüresedett önkormányzati képviselői helyre kiírt választást emeltek a politikai aktorok jóval a jelentősége fölé. Komoly tétje, ha a bajai helyzetet nézzük, nem volt a megméretésnek, hisz az időközi eredményétől függetlenül, a kormánypárt megőrizte volna többségét a város irányításában. Ennek ellenére, minden politikai oldal komolyan, sőt, nagyon komolyan vette a szavazást.

 

A baloldal számára minden időközi választás fontos, hogy tesztelje a lakosságot: megértették-e a sajátos szövetségi rendszert, hajlandóak-e a DK-s vagy Együtt2014 szimpatizánsok szocialista jelöltre voksolni, vagy fordítva. Nagy valószínűséggel jelentősen már nem változik az ellenzéki összefogás szerkezete jövő tavaszig, így tekintenek főpróbaként ezekre a szavazásokra. Emellett evés közben jön meg az étvágy: néhány idei győzelem – és néhány vereség – után a baloldali erők hazai pályán akarták megverni a kétharmadot. Már tudjuk: nem sikerült.

 

Kubatov Gábor, a Fidesz Ron Werbere nem csak a mundér becsületéért harcolt, de személyes jó barátját, a biztonsági őrt is pozícióba akarta juttatni, ezért vették fel a kesztyűt és dobtak be – majdnem – minden, rendelkezésre álló kapacitást Baja megtartásáért.

 

A folytatás az Egyenlítő TV blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.