Egyenlítő TV: Brüsszel tényleg nem Moszkva - gyarmat eladó!
Orbán szereti azt hinni, hogy ő zavarta haza az oroszokat 1989. június 16-án. A valóságban nála komolyabb emberek akkor már folyamatosan tárgyaltak a csapatok kivonásáról, a Nagy Imre-temetésen elmondott Orbán-beszéd pedig felrúgta a szervezők megállapodását, amelyben vállalták, hogy senki nem próbál előnyt kovácsolni fellépéséből…
Egyenlítő TV: Brüsszel tényleg nem Moszkva - gyarmat eladó!

Az évek múlásával a Fidesz-vezér viszonya az oroszokhoz egyre bonyolultabb lett. Amikor pár éve a lépcsőkre állt, ahonnan a legenda szerint Petőfi űzte a labancot, az eurokraták szemébe vágta, hogy coki! Brüsszelből nem lesz Moszkva! Orbán ezzel ugyan az EU-t sértegette, de a Bajza utcai követségen ezt sem az oroszbarátság megvallásaként strigulázták.

 

A „Nem leszünk gyarmat!”-menetelések, amelyek ezután olyan divatosak lettek Budáról a pesti utcákra, azt üzenték a magyar kebelnek, hogy mi aztán nem kérünk senkiből, aki függésben tartana. Józan ember tudja, hogy ez hülyeség. Mi nem azt döntjük el, hogy függjünk-e, hanem legfeljebb azt, hogy kitől, kiktől, és hogyan vállaljunk függőségi viszonyt, illetve miként csináljunk ebből magunknak is előnyös kapcsolatot.

 

Most pedig Orbán kilopakodik Moszkvába, a gyanúsan szívélyes Putyin mellé ül, és fél évszázadra előre az oroszok függésébe dobja a magyar energiabiztonság ügyét, közben mellesleg hitelt vesz fel erre az egészre az oroszoktól, sz...rá adósítva az országot.

 

„Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Így van, egyetértünk Orbán 2008-as szövegével! Ő a Déli Áramlat szerződést aláíró kormányt gyalázta így, de nem telt bele öt év, és 2014-re tényleg igaza lett…

 

A teljes cikk az Egyenlítő TV blogon olcasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.