Egyenlítő TV: Autokrácia – Fidesz módra
Nem kérdéses, hogy a legújabb választójogi törvénnyel Magyarország egy autokratikus rendszer irányába sodródik. A kizárólag Fidesz-KDNP által felépített törvény súlyosan sérti a szabad választáshoz való jog, és az emberek közötti egyenlőség demokratikus alapelveit.
Egyenlítő TV: Autokrácia – Fidesz módra

A Fidesz nagyon fél, hogy 2014-ben leválthatják őket – nem kérdéses, a katasztrofális kormányzás miatt –, ezért a választási törvényt addig faragják, módosítgatják, amíg az nem biztosítja minél tökéletesebben a párt hatalmon maradását.

 

„A haza nem lehet ellenzékben...” ...mondta Orbán Viktor, még 2002 tavaszán. Nem kérdéses, hogy Orbán Viktor számára a haza egyenlő a Fidesszel és annak híveivel, még annak ellenére is, hogy 2010 tavaszán, a választási győzelemkor, még úgy nyilatkozott, hogy ő a háromharmad miniszterelnöke szeretne lenni. Azóta kiderült, hogy még az egyharmadé sem.

 

Mikola István – azóta száműzött prominens Fidesz-politikus – 2006-ban, a választások előtt, még arról beszélt, hogy egy esetleges győzelemmel a Fidesz húsz évre bebetonozhatná a hatalmát. Ezzel finoman szólva sem nyerte el Mikola a választók széles rétegének szimpátiáját, végül 2006-ban az országgyűlési választást simán elbukta a Fidesz. Azonban most, hogy kétharmados többséghez jutottak, formálódni látszik a bebetonozott hatalom. Orbán Viktor nem akar ismét ellenzékbe szorulni - ami könnyen politikai karrierjének végét is jelenthetné - ezért a választójogi törvény átszabásával próbálják bebetonozni a hatalmukat húsz évre. Vagy akár negyven esztendőre, mint '49 és '89 között a kommunisták.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.