Egyenlítő TV: A nemzet főtere?
2011. június 24-én Lázár János, Harrach Péter, Balsai István és L. Simon László határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek „a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról” címmel. Az indítvány 2014. május 31-ig ad arra határidőt a kormánynak, hogy a tér teljes rekonstrukcióját elvégezze.
Egyenlítő TV: A nemzet főtere?

Nem rossz megoldás ez a Fidesz-KDNP részéről, mert így biztosítja, hogy a következő választásokig ne zavarják meg tüntetések Orbán Viktor – és persze képviselőink – nyugalmát, miközben egy füst alatt megszabadulhatnak a téren felállított, számukra nem kívánatos szimbólumoktól is.

 

Arról viszont nem volt szó, hogy a megújulás jegyében egészséges, értékes fákat is eltüntetnek a Föld színéről, miként arról sem, hogy a Kossuth tér sem ússza meg a NER irányítóinak mániákus átnevezési kényszerét.

 

A 2011. júliusában elfogadott határozat értelmében, a tér (állami tulajdonként) az Országgyűlés Hivatalának vagyonkezelésébe kerül. A tervek szerint, a kormány megszünteti a „kommunista államfelfogás maradványának tekinthető kényszer-társbérletet”, ami a végrehajtó hatalmat a törvényhozás épületében helyezi el. Ezáltal szimbolikusan is megvalósul a hatalmi ágak elválasztása, és nyitottabbá válik az Országház.

 

Az írás folytatása az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.