Egyenlítő TV: A magyar foci alkonya
Az elmúlt hét egyértelműen a magyar foci fekete hete volt. Miután a Videoton megszégyenítő módon kiesett a montenegrói bajnokság hatodik helyezettjétől, a maradék három kupacsapatunk is simán, megerőltetés nélkül hullott ki már az első körben. Csányi Sándor MLSZ elnök még a selejtezőkörök megkezdése előtt azt mondta, hogy „aki az első körben kiesik az szégyent hoz a magyar focira".
Egyenlítő TV: A magyar foci alkonya

Hát a hazai csapatok tartották is ehhez magukat. Ilyen sem történt korábban: augusztusra egy magyar csapat sem maradt az európai kupákban. Innen már tényleg nincs lejjebb. 

 

Mondhatnánk cinikusan, hogy minket nem ért váratlanul ez a helyzet, de azért az állam által agyonpénzelt Videotontól mégis csak elvárás lett volna, hogy a magyarok által csak lesajnált montenegrói bajnokság 6. helyezettjét azért oda-vissza megverje. Ennek ellenére, a Fidesz kirakatcsapatának még ez sem jött össze. A maradék három csapatnak pedig köze sem volt a meccsekhez. Igaz, a Debrecen legalább odakint elért egy bravúros döntetlent, majd itthon egy nevesincs csapat őt is kiütötte. Nem véletlen, hogy a szurkolók azt skandálták a meccs végén, hogy „ez kurva gyenge volt!". 

 

Azt nem lehet mondani, hogy a magyar foci ilyen szintű leépülése ennek a három esztendőnek a terméke, hiszen már az elmúlt 23 évben sem volt sokkal jobb a helyzet, azonban az ilyen szintű állami hátszéllel, mint ami most van, azért érdemes lenne valamit felmutatni. 

 

Vagy inkább az államnak – esetünkben a kormánynak – ráeszmélnie, hogy teljesen fölösleges milliárdokat egy olyan sportágba ölni, ahol a sportolókból a szenvedély, és a sport szeretetének apró jele is hiányzik. És miközben a magyar átlagfizetéshez képest summás összegeket szakítanak le a semmiért, szégyent hoznak az országra az ilyen kupa-szerepléssel. Arról már nem is beszélve, hogy a gyenge magyar játékosok mellé komoly összegekért még gyengébb külföldi játékosokat igazolnak le, csakhogy el tudják mondani magukról a klubok, hogy nekünk még több külföldi igazolásunk van.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.