Egy hét Fidesz-országban
Hírösszefoglalónk egy hét történéseiből. Giró-Szász Andrásról kiderül, hogy milliárdos, szállodája van meg luxusjachtja, nyilván kommunikációs tanácsadásból. Lázár János több százezer forintos órát hord. Rubovszky György gyilkosnak nevezi a hvg.hu újságíróját, mert a szegénységről meri kérdezni. Szijjártó Péter lassan a teljes futsal csapatát kinevezi minisztériumi tisztviselőnek.
Egy hét Fidesz-országban

Giró-Szász Andrásról kiderül, hogy milliárdos, szállodája van meg luxusjachtja, nyilván kommunikációs tanácsadásból. Lázár János több százezer forintos órát hord. Rubovszky György gyilkosnak nevezi a hvg.hu újságíróját, mert a szegénységről meri kérdezni. Szijjártó Péter lassan a teljes futsal csapatát kinevezi minisztériumi tisztviselőnek. Vida Ildikó, az adóhatóság Egyesült Államokból korrupciógyanú miatt kitiltott elnöke lehet, hogy nem adózott az érettségi után fizetős oktatást nyújtó cége után. Lánczi András egyetemi tanár, a milliárdos megrendelésekkel kitömött Századvég Alapítvány elnöke szerint a trafikmutyi valójában csendes forradalom volt. A volt köztársasági elnökként havonta csaknem másfélmillió forintot kapó Schmitt Pált jelölték a nemzet sportolójának, újabb havi nettó 400 ezer forintért. Állítólag ő maga kezdeményezte a jelölést. Lázár János államtitkára 32 milliós támogatást kapott az államtól földjei után. Lázár ebben nem lát problémát. Kósa Lajos Új-Zélandra utazik Rolling Stones-koncertre a titkárnőjével. Orbán Viktor átadja barátja, a gázszerelőből állami megrendelésekkel milliárdos építési vállalkozóvá váló Mészáros Lőric felcsúti polgármester mangalicatelepét.

 

Eközben csökken az alap- és középfokú oktatásra szánt pénz. Megszüntetik a rendszeres szociális segélyt, az óvodáztatási támogatást és a lakhatási támogatást. Ezeket a legszegényebbek kapták. Államosítják a maradék magánnyugdíj-vagyont. Különadóval űzik ki az országból a külföldi tulajdonú boltokat, hogy a Fidesz kampányát finanszírozó CÖF-fel megállapodást kötött üzletláncok foglalhassák el a helyüket.  Olyan közbeszerzési koncepciót terjesztenek a parlament elé, amely szerint nem a legolcsóbb, hanem a társadalmilag leghasznosabb ajánlatot kell elfogadni, bármit is jelentsen ez. Különadót vetnek ki a szappanra, mosószerre. Januártól lehet a költségvetésből támogatni pártokat és kormánytagok rokonait. Balog Zoltán törvénybe iktatja, hogy elkülöníthetők a cigány diákok az iskolában.

 

Az írás a hvg.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.