Dohányforduló
Szerény MTI-közleménnyel ülte meg első születésnapját a Nemzeti Dohányboltok Hálózata. A szerénység indokolt: még az a néhány adat is értelmezhetetlen, amit léte igazolásaként a szépnevű Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közzétesz. Mi abban a siker, hogy a koncessziós jogon működtetett hálózatnak köszönhetően ma már a lakosság 98 százalékának folyamatos az ellátása dohánytermékkel?
Dohányforduló

Ki tudja azt bizonyítani, hogy elértük a nemes célt, a fiatalkorúak védelmét, hiszen 58-ról 12 százalékra csökkent körükben a füstölők aránya?

 

Egy év után is csak annyi biztos: a hálózat a bornírt államosítás példájaként vonulhat be a gazdaságtörténetbe. Hogyan lehet a 40 ezer dohányt (is) árusító helyből betörőbiztos-tejüveges hatezret csinálni úgy, hogy a tulajdonosok csaknem teljes körét lecseréljük párthívekre. Nem vigasz, de amúgy az új koncessziósok sem mind jártak jól. A dohánygyártók nyolcmilliárd forintnyi bizományosi árujából májusban kétmilliárdnyi lejárt tartozás volt. A trafikok kétharmada veszteséges. A "piacot" a kényszer tartja még egyben: sokan az összes tartalékukat befektették, így nem tudnak kiszállni az üzletből, mert mindenüket elvesztenék. Négyszáz milliárdnyi állami adóbevételt generáló piac billeg itt.

 

Az írás folytatása a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.