Csapataink harcban állnak
"Magyarország nem áll háborúban senkivel, legfeljebb önnön hülyeségével, de amíg azt le nem győzzük, addig hazánk tényleg szabad prédája lesz a gátlástalan hazudozóknak" - írja Hont András a hvg.hu-n.

"Csütörtökről péntekre virradó éjszaka a sikereinkre irigy ellenséges erők csapást mértek Magyarországra. Mindenre elszánt rosszakaróink az éj leple alatt, orvul támadtak a liberális dögkeselyűktől szaggatott, elnyomó csizmáktól taposott, spekuláns körök által fojtogatott és egyéb szóvirágoktól tépázott édes hazánk nemes testére." adja meg a Moody's leminősítésének egy alternatív magyarázatát Honti András.

 

A tényleges problémát abban ragadja meg a szerző, hogy "A külvilági tényezők (mammonista, láncverő, tengerentúli szivattyúk stb.) annyit akarnak, hogy fizessük vissza az adóságunkat, legalábbis kerüljünk olyan állapotba, hogy képesek legyünk visszafizetni. Persze ezt kimondani igen kellemetlen, mert 1) nincsen benne semmi romantikus, 2) szakítani kell hozzá a magyar választók hiszékenységére és hárítási hajlamára alapozó folyamatos ígérgetéssel és bűnbakképzéssel, 3) nem lehet elhallgatni a létrejöttéért viselt felelősség kérdését sem."

 

"Az amúgy is tragikomikus szituáció taglalása – szemben a kiszolgáló médiában terjedő vélekedéssel – egyáltalán nem öröm. Európa hülyegyerekeinek padján nemcsak a kormány és hívei, de valamennyien ott fogunk kucorogni, ami azon túl, hogy jelentősen rontja későbbi lehetőségeinket, valóban sérti az önérzetünket is. Ezzel kapcsolatban tényleg megfigyelhető egy koncepcionális ellentét, amely a kormánypártiak többsége és a kurzus egynémely kritikusa között feszül. Méltóságunk megőrzése, illetve helyreállítása érdekében az előbbiek azt javasolják (követelik, dacosan elvárják), hogy ha már lehülyéztek minket, akkor legyünk rá büszkék, az utóbbiak pedig azt, hogy próbáljunk meg kevésbé hülyének lenni." - írja Honti András

 

Az írás későbbi részében egy konkrét példán keresztül vonja a szerző kérdőre a mostani döntéshozókat, jóllehet választ annyira nem is vár, mivel "Ha ugyanis felelnének, akkor igen hamar kiderülne, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, legfeljebb önnön hülyeségével, de amíg azt le nem győzzük, addig hazánk tényleg szabad prédája lesz a gátlástalan hazudozóknak. Remélem ez világos. Világos?" - olvasható a hvg.hu-n.

 

A teljes írást a hvg.hu véleményrovatában olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.