Bukásra ítélve
"A nyolc éven át mindent akadályozó, ellenző Fidesz teljesen alkalmatlan a kormányzásra. A 2012-es büdzsé egy vicc, mégpedig nagyon rossz vicc." - összegez Mesterházy Attila heti írásában.
Bukásra ítélve

"A kormány eszköztelen, a kormányfő hiteltelen. Azok, akik az IMF elleni szabadságharcot vívták, elvéreztek a csatában, ők nem képviselhetik hitelesen hazánkat sem itthon, sem a nemzetközi porondon.  A csatateret el kell takarítani, ehhez pedig új és hiteles emberekre van szükség." - indokolja meg a politikai fordulat szükségességét a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

 

"Az euró árfolyama a sztratoszférában jár. Ez már rég nem kizárólag a devizahitelesek problémája, hanem az egész importigényes magyar gazdaságé. A Magyar Fejlesztési Bank - tehát nem egy "gonosz multi", hanem az állam bankja - mindössze 0,3 százalékos jövő évi növekedéssel számol és csökkenő fogyasztással." - világítja meg Mesterházy a hűvös realitást, amelyet folytat is írásában:

 

"A kabinet őrült tempóban és mennyiségben emeli az adókat, de véletlenül se hallgat a józan kritikákra. Nem szünteti meg a pénznyelő és igazságtalan egykulcsos adórendszert. A Miniszterelnökség büdzséje másfélszeresére emelkedik, erre van pénz. Viszont a művelődési intézményeknél még idén 20 százalékos létszámleépítés lesz, továbbá az állam közölte üzleti partnereivel: 2011-ben már nem fizeti ki a megrendelt szolgáltatásokat. Ez lett a körbetartozások elleni hangos szónoklatokból. Idő kérdése csak, hogy a működésképtelenséghez vezető megszorítások mikor érik el a többi közszolgáltatást, beleértve a legfontosabbakat."

 

A végére a helyzet súlya és az azzal járó felelősség maradt:

 

"Most az a tét, hogy a szakmailag és morálisan megbukott kormánnyal együtt bukik-e Magyarország. Patriótaként, állampolgárként, felelős politikusként ennek megakadályozását tartom mindenek fölött fontosnak.  A bőrünkre megy, ami itt folyik. Az a tét, hogy a következő hónapokat kibírják-e az emberek, a családok, az iskolák, a kórházak."

 

A teljes írást az mszp.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.