Botrányos vita a családon belüli erőszak büntethetőségéről
A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az Élet-Érték Alapítvány a szükséges 50ezer duplájánál is többet, 106ezer aláírást gyűjtött össze.
Botrányos vita a családon belüli erőszak büntethetőségéről

Az úton-útfélen hangoztatott "konzultáció" és "nekünk fontos az emberek véleménye" erre nem vonatkozott, a parlament először hajnali 3-ra tűzte ki a vitát, majd végül este 10 órakor tartotta meg. Az ellenzék emiatti háborgására a KDNP-s Móring József, az Országgyűlés egyik jegyzője azt válaszolta, hogy "egy napban csak egyszer van délután 2 óra", mindent nem lehet akkor tárgyalni. Valamit hagyni kell a tévéközvetítés nélküli időszakra is, és hát ha a védett állatos washingtoni egyezmény volt délután, akkor csak a népi kezdeményezés maradhat estére, ez van. 

 

Nem csak ez mutatja, hogy mennyire vették komolyan a dolgot, hanem a létszámuk is: 6 kormánypárti hímnemű képviselő volt jelen. A téma és/vagy a késői időpont kihozta belőlük az állatot, jegyzőkönyvben rögzített szavaikra a legtalálóbb kifejezés a SZÉGYEN.

 

A leghíresebb a Fidesz vezérszónoka, a hatgyermekes (5 saját, 1 nevelt) Varga István lett közülük, aki egy elég normális hangvételű felszólalás vége felé azt mondta, hogy

 

"Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.", 

 

A teljes írást a Vastagbőr blogon olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.