Biztosra vehető a svéd nyugdíjmodell bevezetése
"Az MSZP szakpolitikusa szerint biztosra vehető, hogy a kormány bevezeti a svéd nyugdíjmodellt, ami a szocialisták számítása szerint az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne." - olvasható a párt honlapján.
Biztosra vehető a svéd nyugdíjmodell bevezetése

"Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a pártja által szervezett szerdai sajtóbeszélgetésen elmondta: a kormány deklarált célja, hogy a nyugdíjakat csak az e célra befizetett járulékokból fedezzék, ez pedig a svéd modell alapja. Ennek jellegzetessége - tette hozzá -, hogy a nyugdíjak nem tervezhetők, mértékük csak a nyugdíjba vonuláskor derül ki." - szól a szocialisták kritikája az új nyugdíjkilátásokról.

 

"Az MSZP számítása szerint ugyanakkor a névleges egyéni számlán alapuló, a nyugdíjkifizetéseket a mindenkori járulékokból finanszírozó svéd modell alkalmazása az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna Magyarországon.

 

Korózs Lajos kitért arra is, hogy a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetésével a jelenlegi hárommillióról 1,7 millióra csökken a nyugdíjasok száma, és bár a nagy többség továbbra is kap majd valamilyen ellátást, azokra már nem terjed ki a nyugdíjak alkotmányos védelme, és emelni sem kötelező az összegüket." - írja a párt honlapja.

 

A teljes cikket az mszp.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.