Bemutatta programját a 4K!
"A program az új köztársaság megalakítására, gazdasági szerkezetváltásra és a cigányok integrációjára helyezi a hangsúlyt." - olvasható a mozgalom programján.

A mozgalom nevére reflektálva a következőt olvashatjuk: "A 4K! legfontosabb közjogi célja a köztársaság újraalapítása. „Az egypárti alaptörvény megakasztotta a magyar alkotmányos fejlődést, és ezt mindenképp korrigálni kell. Új, konszenzusos, népszavazással elfogadott alkotmányra van szükség” – mondta el Istvánffy. Az új alkotmánynak a 89-eshez hasonlóan mellőznie kell a szövegéből az ideológiai betéteket, de a korábbinál erősebb független intézményeket kell létrehoznia, amelyek ellenőrizni tudják a köztársaság működését."

 

"A gazdaságpolitika terén a 4K! szerint új fejlődési modellre van szükség. Az utóbbi húsz évben követett irány, ami kizárólag a külföldi működőtőke kedvezményekkel való idecsábítására szorítkozott, nem biztosított elég munkahelyet, ráadásul a hazai vállalkozások nagy részét a szürke zónába kényszeríttette."

 

"A 4K! szerint a szürke gazdaság problémáját egyetlen radikális lépéssel lehet megoldani: a munkaerőt terhelő járulékok csökkentésével, és egyszeri teljes amnesztiával, amikor mindenki kifehérítheti a cégét, anélkül, hogy az állam firtatná a múltat." - olvasható két markáns kijelentés a 4K! honlapján.

 

"Az új köztársaság nem jöhet létre a cigányok nélkül”- hangsúlyozta Vekerdy Panni, a 4K! másik szóvivője. „Ők jelenleg mind a politikai, mind a gazdasági életből ki vannak rekesztve. Valós érdekképviseletük nincsen, a munkaerőpiacról pedig elsőként szorultak ki a rendszerváltáskor.” - hangzott el a kisebbségekkel kapcsolatban.

 

"A 4K! programját, amely a párt hosszú távú céljait rögzíti, tovább formálja a tagság, megvitatása januárban kezdődik el a helyi csoportokban. A végleges változatot a májusi alakuló kongresszus fogadja el, ez szolgál majd a 2014-es választási program alapjául." - így a zárszó a honlapon, amiről letölthető a 45 oldalas dokumentum.

 

A teljes cikket és a programot megtalálhatja a 4K! honlapján.

 

Kép forrása: negyedikkoztarsasag.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.