Belső elhárítás
Ángyán József levelét megírta: vidékfejlesztés alatt sajnos egyelőre azt kell érteni, hogy a korrupt fideszes hátország pótkocsis traktorral lopkodja a pénzt és a földet. Nemcsak azt, ami nincs lecsavarozva, de még azt is, ami a föld alatt van - írja Tóta W. Árpád a HVG.hu-n.

Az effajta vádak eddig is felbukkantak itt-ott, korrupcióról mindig mindenhol hallani, a vidékfejlesztés pedig Torgyán József óta szimbóluma annak. Nem volt ez sohasem hihetetlen, lévén, hogy a mezőgazdaság az egyik olyan terület, ahol a nagybirtokostól a napszámosig mindenki esküdt ellensége a tiszta versenynek, átláthatóságnak és a mindenkori törvényességnek.

 

Most viszont nem egy taxisofőr vagy szarkavaró publicista vádaskodik légből kapott félinformációk alapján. Hanem a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára vette észre, hogy a nemzeti burzsoázia úgy hordja haza a magyar vidéket, mintha lomtalanításon lennének. És mint mondja, ő ez ellen nem tehetett semmit.

 

Ami az ő helyzetében érdekes megállapítás. Elmehetett volna például a miniszteréhez, hogy te Sanyi, mégis mi megy itt, fel kellene lépni, nem erre adtak nekünk az emberek felhatalmazást. Nos, ezt valószínűleg megtette, és Sanyi széttárta a karját, felfelé mutogatott, aztán a szájára és végül a nyakára.

 

Vagy csinálhatta volna azt, ami minden állampolgár kötelessége, ha bűncselekmény jut a tudomására. Összegyűjteni a rendelkezésére álló bizonyítékokat, szerződéseket meg jegyzőkönyveket, és megtenni a feljelentést. Vagy legalább kinyomni a sajtónak. Itt jegyzem meg, hogy a sajtó erre való, szóval ha a kedves olvasó köztisztviselő, és környezetében férgeket észlel, a mentesítést bízza nyugodtan a nyilvánosságra. Zsebszerződéseket, lehallgatott üzelmeket, plágiumbizonyítékokat teljes diszkréció mellett, ingyen elszállítunk.

 

Az államtitkár ennél barátságosabb módszert választott. Orbán Viktorhoz folyamodott, hiszen úgy hitte, hogy ő mindezek felett lebeg egy szakrális buborékban, és nem is sejti, mit művelnek az ismerősei a közvagyonnal.

 

Orbán azonban nem fogadta őt.

 

Ez elsőre olyan, mintha a miniszterelnököt kicsit sem zavarná a korrupt privatizáció, amennyiben azt nem a kommunisták, hanem az ő haverjai követik el, szóval hogy Orbán Viktor lényegében egy büdös kommunista. Ehhez képest mára megérkezett a csattanós cáfolat: érvényben van a régi ígéret, miszerint aki a kasszába nyúl, annak levágják a kezét.

 

Természetes, hogy a miniszterelnök nem áll le lelkizni egy gyönge bábbal, aki azzal szalad a szoknyája alá, hogy a vazallusok már az irodájából is ellopták a vécépapírt, és ő nem tud ellenük védekezni. Az ilyen ember alkalmatlan a feladatára, ide férfi kell.

 

A teljes cikket a HVG.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.