Baloldal: újra pávatánc?
Annak ellenére, hogy kevesebb, mint két hónap múlva megkezdődik az aláírásgyűjtés az őszi önkormányzati választásokra, a baloldali ellenzéki pártok között továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen formában induljanak el az októberi megmérettetésen. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egyszer már végignézte volna ugyanezt a műsort.
Baloldal: újra pávatánc?

Annak ellenére, hogy kevesebb, mint két hónap múlva megkezdődik az aláírásgyűjtés az őszi önkormányzati választásokra, a baloldali ellenzéki pártok között továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen formában induljanak el az októberi megmérettetésen. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egyszer már végignézte volna ugyanezt a műsort. Akkor (nagy nehezen) összefogás lett a vége. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy anno jó döntést hoztak-e a résztvevők, az mindenesetre biztos, hogy túl későn sikerült megállapodni, és nem minden résztvevő volt elégedett az eredménnyel. Ez is belejátszott a csúfos áprilisi vereségbe. (No persze a különálló indulás sem jött be igazán.)

 

Mindezek után azt gondolnánk, hogy az érintett politikai szereplők tanultak az egyszer már elkövetett hibákból, de úgy tűnik ezúttal is végig kell járni a “pávatáncot.” Mi úgy látjuk, a nyilvánosság előtt zajló újabb hosszadalmas töketlenkedés vita egész biztosan nem segít majd a szavazatszerzésben, ráadásul (akárcsak tavasszal) a Fidesz arról is gondoskodott, hogy ezúttal is jobbra lejtsen a pálya.

 

Hiába hangoztatta Orbán Viktor, hogy a jelenlegi ciklus a konszolidáció jegyében telik majd el, az újabb 2/3-os győzelmet jelentő választás után azonnal világossá vált, hogy ennek nyoma sincs a kormányzati politikában. Bőven akad tehát kampánytéma és (az RTL Klub felidegesítésével) széles közönséghez eljutó médiafelület is a baloldali ellenzéki pártok rendelkezésére állhatna, ők azonban ezúttal is önmagukkal és egymással vannak elfoglalva. Nem csoda, ha sokaknak déja-vu érzése támad.

 

Milyen megújulás?

 

Az MSZP-ben javában zajlik a teljes tisztújítás, amely kétségtelenül indokoltnak tűnik a két óriási zakó után. Amikor azonban ennek kapcsán olyan nevekkel találkozunk, mint pl. Hunvald György - nem biztos, hogy lesz bármi pozitív hozadéka a hetekig tartó folyamatnak. Értjük persze, hogy a volt erzsébetvárosi polgármester nagy népszerűségnek örvend a VII. kerületi MSZP-ben, de a szocialistáknak talán érdemes lenne arra is figyelni, hogy országosan milyen visszhangot vált ki a már első és másodfokon is elítélt, jelenleg a jogerős ítéletre váró szocialista politikus. De végignézve a már lezajlott tisztújítások eredményeit rendre régi arcok tűnnek fel. Nem csoda, hogy a “megújulás” hallatán még a “legelvetemültebb szoci szavazóknak” is összerándul a gyomruk.

 

A folytatás a Ténytár blogon olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.