Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Balavány: Propagandisták a szólásszabadságról

MSZP  ─   Vélemény  ─   2017. május 25. 08:50   ─   2022. október 20. 08:18

Balavány: Propagandisták a szólásszabadságról
Amúgy ki foglalta el az Origo szerkesztőségét: a Momentum vagy a Fidesz?Volt itt ez a purparlé, amikor is meglátogatták az ifjú politikusok az Origo nevű úgynevezett újság úgynevezett szerkesztőségét, és arról érdeklődtek Kovács András szerkesztő megnyúlt arcától, miért hazudozik róluk rendszeresen. Az akcióval feladott magas labdát persze lecsapták a kormányoldalon, ebben nincs semmi meglepő, csak az a fura, hogy egyúttal ripityára is törték a pingpongasztalt. A propagandagépezet nem egyszerűen annyit reagált, hogy ez inzultus volt és jogsértés, hanem olyanokat mondtak, ami bizonyos szájakból rettentő furcsán hangzik. Mert amikor a 888.hu, G. Fodor Gábor vállaltan szervilis lapja azzal indít, hogy „A Momentum lábbal tapossa a sajtószabadságot, mégis mindenki hallgat róla”, az emberben megfagy a vér. Amikor a Pesti Srácok úgy fogalmaz, hogy „Megtámadták az Origo szerkesztőségét”, nem csoda, ha a nyájas olvasónak a talpa is ökölbe szorul. És amikor Stefka István egykori és jelenlegi bolsevik propagandista helyzetelemzése, és ezt muszáj szó szerint idézni, így hangzik: „Ez, ami történt, az a Charlie Hebdo elleni terroristatámadással ér fel. Ott tucatnyi újságírót gyilkoltak meg. Most az egyszer csak kamerával hatoltak be egy szerkesztőségbe, de legközelebb Fekete-Győr Andrásék kezében géppisztoly lesz”, akkor az emberben felmerül, hogy vajon nem kontraproduktív fullba nyomni a kretént? A hülyeségmek nincsen abszolút nulla foka? Nem létezik pont, ahol már a fideszes Szentek és Igazak Közössége is azt mondja, hogy srácok, ez már azért túlzás?

Nem, ilyen pont nem létezik. Sőt, zúg a taps a táborban. Hadd idézek néhány gazdagon lájkolt, moderálatlan kommentet Stefka cikke alól: „embernek nem emberek, állatokat meg szeretem, nem hasonlítanám hozzájuk. Rosseb egye meg a fajtájukat!” „Azt a szemtelen zsidógyereket úgy vágtam volna ki, ahogy Bayer elképzelte, és amiből balhé lett a balliberális médiában. Bizony, a zsidó a saját taknyán csúszott volna le a lépcsőn.”

Ja, hogy kommenteket idézni nem fair, mert nem feltétlenül tükrözik az adott publikum nagyjából egységesnek mondható álláspontját? Akkor ne feledjük azt sem, hogy a kormánypropaganda éppen hogy szanaszét kószáló tumbleres és fészbukos posztokra vadászik, hogy ezeket összerendezve azt állítsa, az úgynevezett balliberális tábor a vérüket akarja. 

Az írás a hvg.hu-n folytatódik.