Bajnai és Orbán: az első összecsapás
A békemenetesdivel és az Orbán-beszéd időzítésével a kormányfő demonstrálja, hogy komolyan veszi a Bajnai Gordon jelentette kihívást. Bajnai miatt olyanok is kimehetnek az utcára, akik egyébként nem jelennének meg.
Bajnai és Orbán: az első összecsapás

Végre történik valami politikaszerű is a magyar közéletben! Az október 23-ára bejelentett politikai rendezvények, de különösen az Orbán Viktorral megkoronázott békemenet, illetve a valószínűleg Bajnai Gordont felvonultató Milla-tüntetés először kínál valamifajta kézzelfogható kormány-ellenzék összecsapást.

 

Olyanok is ki fognak menni, akik eddig nem

 

Pár nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy Bajnai Gordon az EMS, más néven a Milla rendezvényén jelenti be formális visszatérését. Sokan megírták már, a Véleményvezér is levezette, hogy Bajnai többé-kevésbé az egyetlen szóba jöhető reális alternatíva a Jobbikon kívüli ellenzék összefogására.

 

A Milla már korábban is bizonyította, hogy a jelenlegi ellenzék mércéjével mérve óriásinak mondható tömeget tud mozgósítani, bár ezek egyelőre kétségtelenül nem vetekedhettek az elmúlt tíz év nagy fideszes rendezvényeinek méretével. Bajnai jelenléte azonban olyan ígéretnek tűnik, mely sok olyan embert is rávehet arra, hogy ellátogasson a Milla rendezvényére, akik egyébként pusztán a demonstráció kedvéért nem jelennének meg. 

 

A teljes írás a Véleményvezér blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.