Az utolsó pillanatban dől el, hogyan váltják le Orbán Viktort?
"Egy külön-külön megerősödött MSZP és LMP 2014-ben nagyobb eséllyel tudja legyőzni a Fideszt, mint ha már 2011-ben összeborulnának" - vélekedett Boros Tamás, a Policy Solutions igazgatója a Népszava hasábjain.
Az utolsó pillanatban dől el, hogyan váltják le Orbán Viktort?

"Hiba lenne a 2011-es pártpreferenciák alapján most eldöntenie egy politikai erőnek a helyes 2014-es választási stratégiát. Ha 2013-ra az MSZP megerősödik annyira, hogy egyedül reális alternatívát nyújtson a Fidesszel szemben, akkor a szocialistáknak nem lesz érdekük más szervezetekkel koalícióban indulni" - fogalmazott a Policy Solutins igazgatója a napilap hasábjain.

 

"Boros Tamás ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az új választási rendszer túlkompenzálja a legerősebb pártot, ezért ha ez a párt 2013 végén nem az MSZP, hanem a Fidesz, akkor csak az "olajfa-koalíció" (olasz mintára a baloldali pártok összefogása) nyújthat lehetőséget a kormány leváltására. Színfalak mögötti tárgyalások erről már nyilván korábban elkezdődhetnek, de a végső döntést feltehetően az utolsó pillanatig nem fogják meghozni az "olajfa-koalíció" leendő tagjai. " - olvasható a Népszava online kiadásában.

 

Nem csak 2014-re, hanem a két forduló között lévő II. kerületi időközi választásra is tekintettek az interjúban:

 

"A Policy Solutions igazgatója szerint amikor Karácsony Gergely egy Népszabadság interjúban jelezte, hogy hajlandó lenne visszalépni Lévai Katalin javára, ezzel az eredeti LMP stratégiával ment szembe. A visszalépés belengetése lehetett akár tudatos üzenet a II. kerületi baloldali szavazóknak, de elképzelhető az is, hogy egyszerű politikai baki volt.Ezt mutatja Schiffer András, LMP-s frakcióvezető kijelentése is, aki Karácsony visszalépésének hírére egyértelművé tette: nem lépnek vissza az MSZP javára. Karácsony ilyen vállalása Schiffer szerint többszöri feltételes módban hangzott el csupán, amúgy pedig "nem működünk együtt azokkal, akikkel szemben alakultunk meg" - írja a Népszava"Mivel Karácsony bejelentése heves vitát váltott ki az LMP-n belül és az LMP-s szavazók körében is, így várható volt, hogy végül nem fog visszalépni. Az ügy azonban messze nem akkora jelentőségű, hogy ez jelentős presztízsveszteséget okozzon az LMP-nek" - vélekedett a Policy Solutions igazgatója.

 

A teljes írást a Népszava online kiadásában olvashatja el.

 

Kép forrása: mesterhazyattila.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.