Az MSZP figyelmeztet: brutális lépésekre készül a kormány
"Egész napos frakcióülést tartott ma a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja. Élesen kritizálták a kormány által előterjesztett törvényjavaslatokat." - írja a stop.hu
Az MSZP figyelmeztet: brutális lépésekre készül a kormány

"A 2012-es költségvetés kapcsán Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy - bár ezt eddig csak angolul ismertették - a kormányzat a rendszerváltás óta a legfájdalmasabb, brutális megszorításokra készül. Különösen igaz ez akkor, ha az elemzőknek igazuk lesz, és a magyar gazdaságot nem növekedés, hanem recesszió jellemzi jövőre. Elmondta, hogy a környező országok jobb gazdasági teljesítményéből látszik, hogy az Orbán-kormány rosszul kezeli a gazdaságot a válsághelyzetben, és ezzel könnyen a "görög útra" lökheti az országot. Ezért az MSZP frakciója a 2008-as Nemzeti Csúcshoz hasonló tanácskozást javasol, amelyen részt vennének a gazdaság szereplői, szakértők, és a politikai pártok képviselői.Az MSZP képviselőcsoportja a frakcióülésen úgy határozott, hogy továbbra is elfogadhatatlan a Munka Törvénykönyve, mert a már beterjesztett néhány kormánypárti módosítás ellenére még mindig kizárólag a munkaadók érdekeit szolgálja. A túlzott hatalomkoncentráció miatt elutasítják az igazságszolgáltatási reformot valamint azt a kormányzati szándékot, amely elvenne a nyugdíjasok forrásaiból. Ugyanakkor támogatják a Fidesz-frakciót az eva-ért folytatott harcában a kormánnyal szemben." - olvasható a hírportálon.

 

Mindazonáltal az árnyalt képre törekedtek a szocialisták az egyoldalú kritika helyett, és bizonyos kedvező folyamatokra is felhívta Mesterházy a figyelmet:

 

"Mesterházy kifejtette, hogy a mostani, a bankszférával szembeni békülékenyebb hangnem akár előkészítése is lehet a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kissé megingott kapcsolat újrafelvételének, ahogy azt már korábban Járai Zsigmond is sugallta. A pártelnök reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor nem tesz keresztbe az esetleges tárgyalásoknak, és sajnálatát fejezte ki, hogy a kormány ebben a kérdésben elvesztegette az elmúlt másfél évet."

 

A teljes cikket a stop.hu-n olvashatja el.

 

Kép forrása: www.mszp.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.