Az LMP és az adóváltozások: Selmeczi Gabriella elfelejtette
"Selmeczi Gabriella szerint az LMP csak adókat emelne, ezért az ellenzéki párt egyetlen módosító javaslatát sem fogadja el a Fidesz. Úgy látszik, a szóvivőnek kiment a fejéből, hogy a Fidesz az, amelyik a benyújtott költségvetés szerint az adóterheket 550 milliárd forinttal növeli." - olvasható az ellenzéki párt honlapján.
Az LMP és az adóváltozások: Selmeczi Gabriella elfelejtette

"Selmeczi Gabriella szerint az LMP csak adókat emelne, ezért az ellenzéki párt egyetlen módosító javaslatát sem fogadja el a Fidesz. Úgy látszik, a szóvivőnek kiment a fejéből, hogy a Fidesz az, amelyik a benyújtott költségvetés szerint az adóterheket 550 milliárd forinttal növeli. Ezzel szemben az LMP  egy fillérrel sem szedne be többet. Alternatív költségvetési javaslatunkban olyan egymást kiegyenlítő adóváltozások találhatóak, amelyek alapján a keresők négyötödének csökken a jövedelemadója; ők többet vihetnének haza, mint az egy-két kulcsos Fidesz-adóval!" - áll az LMP közleményében, az adótörvényekről szóló vita kapcsán. A kormány kritikájával párhuzamosan az ökopárt saját alternatíváját is felmutatta.

 

"A kormány „nem ortodox” gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy felborult a költségvetés egyenlege, és a kabinet kénytelen megszorításokat bevezetni, adókat emelni. A 2012. évi büdzsé tervezete szerint jövőre 550 milliárd forinttal többet szednek be, mint idén. Bevezetnek több új adót, így az adónemek száma több lesz, mint a kormányváltás előtt. Az áfa-t 27%-ra emelik, emelik a járulékokat és elveszik a keveset keresőktől az adójóváírást.

 

Ezzel szemben az LMP egy olyan ökológiai adóreformot javasol, amely az összterhelést nem növeli, és amelynek a legfontosabb célja az, amiben a kormány láthatóan kudarcot vallott: a munkahelyteremtés. Ennek érdekében az LMP csökkentené a munka terheit, és növelné a tőke, illetve a környezethasználat terheit. 4%-kal csökkennének a járulékok (alacsonyabb szinten még jobban), és csökkenne a keresők alsó négyötödének személyi jövedelemadója. A munka terhelése számukra 10%-kal lenne kisebb, mint a Fidesz 2012-es terveiben."

 

A többi részletet követően a konklúzió:

 

"Összességében az LMP adórendszere azoknak kedvez, akik dolgozni szeretnének és munkát keresnek; akik bruttó 450 ezer forint alatt keresnek; akik munkából és nem befektetéseik kamataiból élnek; akik keveset szemetelnek, takarékoskodnak az energiával és hazai, helyi élelmiszereket fogyasztanak. Az LMP a fenntarthatóbb jövő érdekében alakítja ki javaslatait, nem egy bukott gazdaságpolitika okozta kapkodás ötletelését önti törvényekbe." - áll a Scheiring Gábor és Vágó Gábor jegyezte írásban.

 

A teljes cikket az LMP honlapján olvashatja el.

 

Kép forrása: lehetmas.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.