Az IMF jön. Orbán?
„A kormány állampolgárok tömkelegét hozta kilátástalan helyzetbe demagóg és szűklátókörű politikájával.” - szól a Népszabadság erőteljes hangnemű értékelése az új IMF-megállapodás lehetősége kapcsán.
Az IMF jön. Orbán?

„A hír hallatán először is azt kell mondanunk: végre, talán még nem késő. S bár most hosszasan lehetne idézni, akár csak az e héten elhangzott kormányzati nyilatkozatokat, amelyek ördögként festették le a valutaalapot, ez most nem annak ideje, hogy mutogassunk kormányfőre, miniszterre, szóvivőre, azokra, akik szerint a nemzetközi pénztőke aljas aknamunkájának következménye, ahová az ország jutott.

 

Nem, triumfálásra semmi oka annak, aki higgadt racionalitással az ország helyzetét nézi. Azt azonban egyértelműen ki kell mondani: van felelős. A kiszolgáltatott helyzetnek ugyanis nem egyszerűen az euró- vagy a világgazdasági válság az oka. Abban alapvető szerepet játszott a kormány elhibázott – „nem-ortodox” – gazdasági és pénzügypolitikája, amelyért felelősség terheli Matolcsy Györgyöt, s még inkább Orbán Viktort.” - értékeli a helyzetet a napilap.

 

„Felelősség az elrontott másfél évért, azért, hogy „az embereket” félrevezették, mert szabadságharcnak állították be azt, hogy nem kell a nemzetközi biztonsági háló, mert mi megállunk a magunk lábán, a szabad piacon, kerül, amibe kerül. Sokba került, nagyon sokba. Másfél év alatt sikerült a csőd szélére juttatni egy kezelhető állapotban átvett országot. A kormány állampolgárok tömkelegét hozta kilátástalan helyzetbe demagóg és szűklátókörű politikájával.

 

A kormányfő zárt körben állítólag azt mondta, hogy ha az IMF visszajön, ő el. Az IMF jön.” - teszi fel a kérdést a Népszabadság.

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.