Az európaiak nem hülyék
Kis nemzet vagyunk, de nem panaszkodhatunk, hogy nem jutna nekünk szerep Európa színpadán. Múlt héten indult velünk kapcsolatban kötelezettség-szegési eljárás, majd turbó fokozatba kapcsolták a túlzottdeficit-eljárást, s közben folyamatan tárgyalnak, hogy megkapjuk-e a kért EU/IMF-hitelt - írja a Piroslap blog.

 

Miniszterelnökünk komolyan is veszi a helyzetet, a múlt heti strasbourgi parlamenti fellépés után kedden három uniós elnököt látogatott meg: Barrosot, Rompuyt és Schulz parlamenti elnököt.

 

De az a sok szép és jó, amit a miniszterelnökünk az Unióról elmondott, az már-már sok volt. Az rendben, hogy  „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, hiszen annak tagjai közel 500 millió embert képviselnek. De az ember már kicsit feszélyezve érzi magát, ha a miniszterelnöke azzal hízeleg, hogy az EP „a demokrácia szíve”.

 

Miközben ezek a szép szavak elhangzottak Brüsszelben, itthon aznap reggel fölkerült Orbán Facebook-oldalára egy videó, amelyben hasonlóan szép szavakkal köszöni meg a tüntetőknek a kiállást. Jó érzés, hogy „mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember”. És természetesen belement a számháborúba, megdicsérte őket, hogy jó sokan, négyszázezren voltak.

 

 

A teljes cikket a Piroslap.blog.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.