Az elmúlthúszév folytatódik
A következő két év gazdaságpolitikája determinálva van. Nincs sem jó terv, sem pénz, sem végrehajtási képesség. Ugyanúgy lefelé tartunk a lejtőn, mint eddig, csak most közben rázzuk az öklünket is - írja a Véleményvezér blog.

Orbán Viktor keddi beszéde megmutatta, hogy az elmúlt huszonkét év („elmúlthúszév") politikájának lényegét a fülkeforradalom nem érintette. A kormányzati ciklus második felének, a konszolidációnak a meghirdetésekor a miniszterelnök megannyi elődjéhez hasonlóan a szándékairól beszélt, mert az eredményeiről nem beszélhetett. A díszlet persze más és a kulcspozíciókban most éppen az ő kliensei ülnek, de a kormányzás továbbra sem építkezést jelent, a kormányfői munka pedig a hatalom megszerzésén túl a szándékok meddő deklarációjában merül ki.

 

Semmi okunk azt gondolni, hogy Orbán Viktor ne lett volna őszinte, amikor a középosztály felemelésének fontosságáról értekezett, vagy amikor a nyugdíjasokkal való kivételezést szükségszerű politikai taktikaként jellemezte. Minden bizonnyal ezt így is gondolja, sőt meggyőződésünk, hogy 2010 májusában is ugyanígy gondolta.

 

Ám a miniszterelnök személyes, illetve a rendszerváltozás óta eltelt időszak magyar politikai tradíciójának egyik általános nagy kudarca éppen az, hogy ez a szándék szinte mellékes körülmény.

 

A teljes cikket a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.