Az állam a Fidesz győzelméért dolgozik
Lehet arról hosszú cikkeket írogatni, mennyire nevezhető demokráciának a magyar politikai rendszer. De beszélhetünk egy igazán prózai problémáról is: arról, hogy a Fidesz választási csalást követ el.
Az állam a Fidesz győzelméért dolgozik

Mennyire nevezhető tisztának és egyenlőnek egy olyan választás, amelyet a kormánypárt által hozott szabályok szerint bonyolítanak, a kormánypárt delegáltjai ellenőriznek? És ahol a kormánypárt állami pénzből, közfoglalkoztatottak munkájával folytat kampányt, amelynek szabályai rá nem vonatkoznak?

Ha megnézzük, mi történt kampányfronton csak az elmúlt napokban, elég riasztó képet kapunk arról, tiszta, demokratikus és egyenlő lesz-e a választás:

  1. A Fidesz lényegében kiszervezte a kampányát egy álcivil szervezetnek, amely számolatlanul költi a kétes forrású pénzt plakát- és szórólapkampányra.

  2. A Fidesz ingyen kapott meg egy több száz millió forintért tervezett médiakampányt a kormánytól, amit az a mi pénzünkből fizetett.

  3. A Fidesz közmunkásokkal építteti a kampányrendezvényeit.

  4. A választási irodák bakija miatt nem gyűjthet ajánlásokat egyelőre az ellenzék.

Egy ellenzéki párt, legyen az baloldali, zöld vagy szélsőjobbos, nem kap közmunkást ingyen. Nekik a kampányhelyszín elrendezését saját pénzből kell fizetniük, vagy önkéntesekkel kell megoldaniuk. Nem kap ingyen reklámkampányt sem, de a választási irodák "hibáira" bármikor számíthat. Álcivil szervezetet persze az ellenzék is létrehozhat (csodálom is, hogy eddig nem tették meg), csak ha pártok helyett mások kampányolnak a pártok nevében, felmerül a kérdés, hogy miért vannak egyáltalán Magyarországon kampányszabályok?

 

A teljes írást a hvg.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.