Az a lényeg, hogy 2014-re eltűnjön a rezsim?
Orbán Viktor tegnap bejelentette a rezsiháború éve jön. Az elképzelése lényege, hogy a Fidesz jót akar az embereknek mindenki más rosszat, ezért a mindenki mással leszámolunk. Ebben az elképzelésben pedig a jó maga a rezsicsökkentés.
Az a lényeg, hogy 2014-re eltűnjön a rezsim?

Pedig igazából a rezsicsökkentés nem is olyan jó, kivéve persze annak aki egy úszómedencét fűt az 1000 hektáros birtokán.

 

Merthogy a rezsicsökkentés mindenikek ugyanannyi, csak százalékban. Mari néninek aki takarékoskodik a fűtéssel, a villannyal, a gázzal, hogy épphogy csak kijöjjön sokat jelent a rezsicsökkentés, hiszen ha valóban 10%-al csökken a rezsije akkor a 20 ezres rezsijéből 2000 forintot megtakarít, ami számára magát az életet jelenti. De vajon igazságos az, hogy Józsi a vállalkozó a 200 ezres rezsijéből, amit nem takarékoskodással hozott össze, megtakarít 20 000 forintot? Biztos ez a legjobb mód a szegény emberek támogatására? Ez biztos a szegény embereket támogatja?Főleg, hogy az Mari nénit egy kicsit rosszabbul érinti, hogy a szolgáltatok például a pékség, a hentes és a hűtőház rezsijén próbálják visszahozni azt amit Józsi a vállalkozó rezsije miatt elvesztenek. Így Mari néninek drágább lesz a kenyér a hús, és még sok minden más.Az is kérdés, hogy a rezsicsökkentéssel a szolgáltatókat támadni mennyire jó megoldás. Mert hogy az urak és hölgyek befektettek pénzt aminek a megtérülését várják. Befektetek például abba, hogy ne legyen áramszünet, ne rohadjon le a vezeték, vagy, hogy a gáz tápértéke normális legyen. Ha elvesszük a profitjukat, akkor ez a befektetés nem fog megtérülni, így nem fognak újabb befektetést eszközölni, aminek lesznek következményei, és nem csak az energiaszolgáltatásra. A befektetések ugyanis munkahelyeket eredményeznek és a magyar kis és középvállakózások akkor lesznek erősek, ha tudnak kinek beszállítani ha vannak megrendelések amiket teljesíthetnek. Csontig rágott közhely, hogy Magyarországon a multikkal az a legnagyobb baj, hogy nem tudjuk kihasználni a jelenlétüket és nem tudjuk a saját vállalkozásaink előnyére fordítani. Persze bőven van baj a multinacionális cégekkel sok szempontból de ezeket speciel pont nem a rezsicsökkentés oldja meg.

 

A teljes írás a Kettős Mérce blogon olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.