Amíg ezt a címet elolvastad, Mészáros 49 ezer forintot nyert...
„Van vagyonom természetesen. De azt nem tudom megítélni, hogy mekkora" - mondta Mészáros Lőrinc szerdán a 444-nek. Később az interjúban azt is hozzátette, karácsonyra megajándékozzák majd egymást Orbán Viktorral, hiszen barátok.
Amíg ezt a címet elolvastad, Mészáros 49 ezer forintot nyert...

Pedig ő már kapott ajándékot Orbántól idén. Nem is keveset. Az RTL Klub számításai szerint Mészáros cégei 225 milliárd forintnyi közbeszerzést, állami pénzt nyertek idén. Ez a teljes 2016-os költségvetés bevételeinek az 1,46 százaléka. A magyar felsőoktatásra szánt költségvetési pénz másfélszerese, nagyobb, mint amennyit segélyezésre költ a magyar állam. 7000 forint másodpercenként.

Ebből a pénzből 225 ezer állami alkalmazott, ápoló, tűzoltó, rendőr, kulturális dolgozó, szociális munkás, orvos, tanár 80 ezer forintos fizetésemelését lehetne fizetni egy évig. És persze Mészáros jövőre is nyerni fog...

De persze, ezek a pénzek valamilyen beruházásra mennek el. Tehát nem az egész tűnik el a felcsúti kisgömböc gyomrában, hanem mondjuk csak a 20 százaléka.

És hogy ki is az a Mészáros Lőrinc valójában? Ki az az ember, aki mielőtt nyilvános lett volna, hogy az ő cége záratta be a Népszabadságot, azt nyilatkozta, nem tudja, hogy vesz-e médiát, majd a Népszabadság kiadója, a Mediaworks megvásárlása után pár héttel megvette az Echo TV-t is. Az ember, aki egy 1,4 milliárdos yachton nyaral, az ember, akinek a birtokán lakik Orbán Viktor kutyája, az ember, aki a felcsúti focicsapat tulajdonosa, és 2009-ben pár milliós árbevételű cégéből, 2016-ra egy állami pénzeken élősködő holdingot épített fel, és aki miután belefogott a sertésbizniszbe, csökkentették a sertéshús áfáját? Hát ki ez a legenda?

Az írás a Kettős Mérce blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.