Alternatíva vélemény: Alkotmánybíróság
Talán helyeslően bólogatnánk, ha az alkotmánybíróság szerint alkotmányt sértene a „röghöz kötés”, avagy leánykori nevén az állami ösztöndíjas hallgatóknak kötelezően aláírandó szerződés. De sajnos nem ez alkotmányellenes, hanem az, hogy ezt az ügyet kormányrendelet rendezte. Milyen szerencse, hogy még nincsenek nyári szüneten a honatyák, nem igaz?
Alternatíva vélemény: Alkotmánybíróság

Alkotmányellenesnek találta és megsemmisítette az alkotmánybíróság a hallgatói szerződésről szóló kormányrendeletet. Aki figyelmesen olvas, az egyből érezheti a lényeget. Nem a dolog szellemiségével van baj, nem azzal, hogy sokak szerint a szerződés ütközik az Unión belüli szabad munkaerő-áramlással. Az alkotmányellenes, ahogy rendezésre került a dolog. Shame on you, kormány. Egyszerű adminisztrációs hiba.

 

Nem mintha az alapvető gondolattal egyébként bármilyen probléma is lenne. Dolgozzunk itthon. Ingyen tanulsz itthon, dolgozz is itthon, adózd le amit eltanultál.  Nem is lenne ezzel semmi baj, nem kéne ilyen komoly módszerekhez folyamodni az egyetemisták itthon tartására, mert ez teljesen természetes. Magyar vagy, dolgozzál itthon. Csak akad néhány gond, ami egyből indokolttá teszi a kérdés drasztikus, szerződésbe foglalt rendezését. Ezekről most csak tömören.

 

Kezdjük talán azzal, hogy nincs munka, és nem is lesz sok mostanában. Amelyik ágazatban lenne munka (orvosok), az nincs megfizetve. Ezekben az ágazatokban egyszerűen nem éri meg itthon maradni. Lépjünk tovább: a kormány mintha mindent elkövetne, hogy elidegenítse magától a fiatalokat.  

 

A teljes írást elolvashatják az Alternatíva blogon.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.