Alföldi-ügy orosz módra
Badarul azt hittem, nincs olyan európai ország, ahol művészembert a hatalom közeli gépezet úgy meghurcolhat, mint Alföldi Róberttel tették nálunk az "István a király" miatt. Akire rászabadították a jobboldalnak szinte egész publicista gárdáját.
Alföldi-ügy orosz módra

Elfogultságomban elfeledkeztem Oroszországról, ahol Putyínnak mégis nagyobb a gyakorlata, hogyan kell bánni elbitangolt kulturnyikokkal. A Fidesznek van még mit tanulnia, Alföldi pedig hálát rebeghet az égnek, amiért ilyen olcsón megúszta.
A hét egyik vezető híre lett, ami a napokban történt Szentpétervárott, egy képzőművészeti magángalériában. Géppisztolyokkal rohamozták meg rendőrök Alekszandr Donszkoj kiállítótermét, és zsákmányként magukkal vittek négy festményt, azzal a váddal, hogy "botránykeltők".Mint Alföldi színpadi produkciója volt nálunk. A négy tabló politikusokat ábrázol szokatlan beállításban. Putyin elnök az egyiken rövid hálóingben, a másikon feje fölött mennyei glóriával, egy másikon Medvegyev kormányfő is ledér öltözetben, kacér bugyiban és melltartóban. A festő vallomása szerint azt akarta illusztrálni, hogy ebben a toleráns rendszerben, milyen tűréssel kezelik az egyneműek szerelmét. Arra a hírre, hogy a hatóságoktól milyen fogadtatást kapott négy műve, Altumin a művész, ijedtében repülőjegyet vett az egyik éppen elérhető koppenhágai járatra, és két napja valahol Nyugat-Európában remeg, elérik-e ott is a megtorló kezek. Ehhez képest, ugye a művészi szabadságnak milyen paradicsoma Magyarország?

 

A teljes írás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.