Alaptörvényben jobban csökken a rezsi?
Orbán Viktor adta meg az alaphangját a Fidesz őszi kampánysorozatának, a rezsicsökkentési fórumoknak, amikor arról beszélt, hogy a választások éve a rezsiharc éve lesz. Mondjuk, ezzel kapcsolatban senkinek nem voltak halvány kétségei sem. A rezsidémon elleni harc közvélemény-kutatásokban érződő hatása kétségtelen.
Alaptörvényben jobban csökken a rezsi?

Most épp ott tart az újabb harc (az előzőt ugyebár sikeresen elbuktuk), hogy még az alaptörvénybe is belefoglalják a rezsicsökkentést. Ez azt jelentené, hogy „gránitszilárdságú" dokumentumot már hatodszor módosíthatják a kormánypártok. (Ha ez megtörténik, akkor Kerényi Imrének itt ajánljunk a rezsidémon legyőzésével kapcsolatos illusztrációkat.)

 

Miközben a kormánypártok lakossági fórumokon hálálkodnak a rezsicsökkentést támogató aláírásokért, jön a rezsicsökkentés újabb hulláma is: a villamos energia, a gáz és a távhő árát idén ősszel, a fűtési szezon kezdetére 11,1 százalékkal csökkentik.

 

Arról viszont nagyvonalúan hallgatnak a kormánypártok, hogy a rezsiköltségek befagyasztása egész egyszerűen nem igaz. A valóságban mindössze annyi történt, hogy a kormányváltáskori árakhoz sikerült visszatérni.

 

A rezsiharc éve

 

Orbán Viktor a 12. kötcsei polgári pikniken kerek-perec a rezsiharc évének nevezte 2014-et: „Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Nekünk azonban egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken".

 

A teljes írást a Ténytár blogon olvashatják el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.