Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Akkor én most megmondom, barátom, mit gondolj

MSZP  ─   Vélemény  ─   2016. december 11. 13:43   ─   2022. október 20. 08:21

Akkor én most megmondom, barátom, mit gondolj
A neten szombaton olyan sebességgel kezdett el terjedni egy állítólag fideszes körökből kiszivárgott belső dokumentum, amilyen tempót a felcsúti stadion építése óta nem láttak ebben az országban. A feljegyzés arról szól, hogyan kell védeni Facebook-kommentekben a költségvetési csalással vádolt Simonka György fideszes parlamenti képviselőt.Hogy hiteles-e a dokumentum vagy sem, arról akár lehetne vitatkozni, de az ügyet kirobbantó Együtt-politikus, Bod Tamás Facebook-oldalán egy kommentelő elismerte ezt, sőt, büszke volt a szervezettségükre: „Az a bajotok, hogy szervezettek vagyunk? (...) még jó, hogy meg is szervezzük magunkat...” – írta.

Hát akkor játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha országosan megszerveznénk ezt az egész kommentelősdit, nemcsak erre a pimf ügyre. Természetesen az egészet nem szabad csak úgy hűbelebalázs módjára csinálni, a szervezettséghez kell egy megfelelő szervezet. Elkülönítenének nagyjából 8-10 milliárd forintot, ez lenne az úgynevezett Nemzeti Facebook-kommentelési Keret (NemFaKe), amit Schmitt Mária és Habony Árpád közösen kezelne, és ami "kiadná a Legnagyobb Okosságok Lexikonát (LOL) azoknak a lelkes magyaroknak, akik mind önálló egyéniségek."
 

Soknak tűnhet a 8-10 milliárd, de azért itt komoly módszertani munkának kell folynia.

Nyilvánvalóan a LOL alapvetése az lenne, hogy a Facebookon kétféle hír jön szembe: jó és rossz. És kétféle világ küzd egymással, a Jók (Mi, Igaz Magyarok) és a Rosszak (Akik Nekünk Rosszat Akarnak, főleg a sorosgyörgyök, a románok, az amerikaiak, a kommunisták, a liberálisták, a kőfaragók, a balett táncosok, lengőtekések). Az alap, hogy a Rosszakról szóló rossz hírek és a Jókról szóló jó hírek összességében a Jó Hírek, a Rosszakról szóló jó hírek és a Jókról szóló rossz hírek pedig a Rossz Hírek.

Az írás az Indexen folytatódik.