Aggodalmaink megalapozottak voltak
Göncz Kinga volt külügyminiszter a magyar sajtószabadsággal kapcsolatosan továbbra is fennálló európai szintű aggályokról.
Aggodalmaink megalapozottak voltak

"A közmédiában uralkodó kormányzati túlsúly, a hatalommal szemben kritikus rádiók elhallgattatásának a szándéka, az atlatszo.hu elleni hatósági fellépés - mind-mind arról árulkodnak, hogy a jogszabállyal szemben hangoztatott fenntartásaink megalapozottak voltak" - nyilatkozta Göncz Kinga az mszp.hu-nak, a magyar sajtószabadság jelenlegi helyzetéről tartott brüsszeli pódumbeszélgetés kapcsán.

 

A fórumon, amelyen Magyarország volt külügyminisztere is részt vett, ahol az európai intézmények felelőssége is szóba került: "A pódiumbeszélgetésen szóba került, hogy mit tehetnek az európai uniós intézmények, különösen a közös vívmányok és jogszabályok betartatásáért felelős Európai Bizottság, az EU Alapjogi Kartájában foglalt szabadságjogok tiszteletben tartásának elősegítéséért. Göncz Kinga elmondta, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának kezdeményezésére az uniós képviselőtestület saját kezdeményezésű jelentést készít a sajtószabadság minimumkövetelményeiről Európában. Az EP szocialista frakciójának döntése értelmében a jelentésnek a magyar képviselő lesz az árnyék raportőre." - olvasható a magyar szocialisták honlapján.

 

A teljes cikket az mszp.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.