Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Áder János belehazudott egy generáció szemébe

MSZP  ─   Vélemény  ─   2017. április 26. 12:45   ─   2022. október 20. 08:20

Áder János belehazudott egy generáció szemébe
Áder János köztársasági elnök kedden délelőtt kedvenc témájáról, a környezetvédelemről tartott órát a budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban, az előadás végén pedig a diákok kérdezhettek is tőle.z egyik legjobb magyar gimnázium diákjai pedig éltek is a lehetőséggel, és kérdezték Paksról, a nemzeti konzultációról, a demokrácia aggasztó jelenségeiről, például a kopaszokról, és főleg az őket most leginkább foglalkoztató CEU-ügyről.

 

A kérdések alaposak voltak, érdeklődés sugárzott belőlük a közélet dolgai iránt, közben nem voltak támadóak vagy indulatosak. Senki nem kiabált bajszos szart, de volt például remek kérdés arról, micsoda környezetszennyező pazarlás a nemzeti konzultáció miatt kinyomtatott papírtömeg.

 

A nemzet egységét elvileg megtestesítő köztársasági elnök pedig nem menekült el a CEU-ügyi kérdések elől, hanem begyűjtötte őket, aztán egy szuszra válaszolt mindegyikre.

 

És egy teremnyi gimnazista előtt előadott egy Fidesz-sajtótájékozatót, egy Lázár János-féle kormányinfót, egy napirend előtti felszólalást.

 

A köztársasági elnök pontról pontra felmondta a Fidesz érveit arról, hogy ezt a törvényt nem is úgy kell érteni, ahogy az MTA elnökétől Nobel-djías tudósokon át tüntetők tízezreiig nagyon sokat értik.

 

Az írás a 444.hu-n folytatódik.