A trafik-, a föld- és a patikamutyi után itt a nyerőgépmutyi is?
2012. október 2-án 238 igen szavazattal fogadta el az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely a pénznyerő automaták teljes betiltásáról gondoskodott.
A trafik-, a föld- és a patikamutyi után itt a nyerőgépmutyi is?

A kivételes sürgős eljárással tárgyalt tervezetet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azzal indokolta, hogy az eddigi szigorítások (korábban jelentősen emelték a játékadót) csak részben voltak hatásosak: a leghátrányosabb helyzetben élők egy része még mindig a pénznyerő automatákba dobálja a pénzét. Sőt, Lázár János kifejezte saját és a kormánypárt aggályait a szerencsejátékkal szemben mondván, ez ellentétes „a mi politikai családunk krédójával".

 

Nos úgy tűnik, hogy ezzel kapcsolatban (is) megváltozott a Fidesz álláspontja. A jelek szerint, ha állami koncesszió tulajdonosok üzemeltetik ezeket, már nem is annyira zavaró a káros hatás, amit előidéznek. Elvégre a kaszinónként tervezett évi 850 millió forintos adóbevétel mind az aggályokat, mind a krédót elhallgattatja. Arról nem is beszélve, hogy ezzel újabb lehetőség nyílik arra, hogy (ismét) egy igen értékes üzletet lehessen átjátszani a Fidesz-közeli körök kezeibe, ezzel is tovább építve a hátországot.

 

Háború a félkarú rablókkal

 

A nyerőgépek elleni háborút 2011-ben azzal indította el a kormány azzal, hogy jelentősen, 50 százalékkal megemelte azok játékadóját. A javaslat indokaként azt hozták fel, hogy a cél ezen eszközök visszaszorítása, illetve hogy ez az adóemelés jelentős többletbevételhez juttathatja a költségvetést:

 

A teljes írást a Ténytár blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.