A szegénység költségvetése
 
„Kormányzati retorika ide vagy oda, a tegnap bejelentett csomag bizony megszorítás. A szegénység költségvetése újra azokat a családokat fogja sarcolni, akiket 2011-ben fájóan érintett az egykulcsos adó miatt elszenvedett, havi több ezer forintos bérkiesés.” – írja a blog szerzője.

A blog az áfa kulcs 27 százalékra emeléséről azt írja: "ezzel a lépéssel Magyarországon lesz a EU legmagasabb áfa kulcsa. Az áfa kulcs emelése egyaránt érinti a magasabb és alacsonyabb jövedelmű háztartásokat, de amíg a magas jövedelműek kompenzálni tudják az egy kulcsos adóból nyert többletből a kiadásnövekedésüket - tehát némileg csökkenek a megtakarításaik -, addig az alacsony jövedelmű háztartások, amelyek korábban sem rendelkeztek megtakarítással, kénytelenek lesznek lemondani bizonyos termékek fogyasztásáról. Az áfa emelése tehát egyértelműen a szegényebb rétegeket sújtja.”

 

A szerző idézi Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, aki szerint „mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás.” A blog felteszi a kérdés: "Kíváncsiak vagyunk, ki az a mindenki? Azok a családok, akiknek már lassan alapvető élelmiszerekre sem telik, mert folyamatosan őket sarcolja meg a kormány? Az éhbérért dolgozó orvosok, rendőrök, tűzoltók, nővérek? Nem hiszem, hogy nekik eltitkolt jövedelmeik lennének. Talán az orvosoknak a hálapénz, de erről is a kormány tehet, mert képtelen megoldani, hogy tudásukhoz méltó bérhez jussanak.”

 

A teljes bejegyzést az Egyenlítő Blogon olvashatja el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.