A Schmitt-ügy mostanra Orbán Viktorról szól
Schmitt nem a Fidesz embere, hanem egyedül csak a miniszterelnök kreatúrája, lemondása Orbán Viktor vezetői hibájának túl látványos bizonyítéka lenne, miként Matolcsyé is. Orbán magát védi - írja a Véleményvezér blog.

Schmitt Pál plágiumügye óriási blamázs mind az országnak, mind a Fidesznek, mind a SOTE-nek. Ugyanis most már nem csak arról van szó, hogy Magyarország elnöke csalással szerezte kisdoktori címét, hanem arról is, hogy ezen nyilvánvaló tény eltussolása érdekében ki mindenki jó hírét és tekintélyét hajlandó feláldozni Orbán Viktor.

 

Az egész NER működési logikáját mutatja az, hogy sajtóértesülések szerint a SOTE rektora korábban azért fordult Orbán Viktorhoz, hogy olyan megoldást találjanak, amely egyszerre őrzi meg az egyetem tekintélyét és éri el a „kívánatos" eredményt. Aki estleg máshogy gondolta volna, abban ez az információ elloszlathatott minden kétséget, hogy bár a miniszterelnök az elmúlt napokban meg sem szólalt, a valódi döntés természetesen most is az övé.

 

Schmitt Pál mint köztársasági elnök csakúgy, mint Schmitt Pál mint EP-listavezető vagy mint főpolgármester-jelölt egyedül Orbán Viktor kreatúrája. A Fideszben és hátországában csak a miniszterelnök határozott akaratának köszönhetően lehetett elfogadtatni, hogy a párt ezekbe a pozíciókba Schmittet jelölje. Ezen hátszél nélkül a szocialista rendszer egyik kegyeltjének, az alkalmazkodáson és a sportteljesítményen kívül kevés eredményt felmutatni tudó egykori szállodavezetőnek igen kevés esélye lett volna a magyar jobboldalon politikai karriert befutni.

 

Köztudott tény az is, hogy Schmitt köztársasági elnöki jelölésekor komoly vita alakult ki a Fidesz elnökségében. Sajtóértesülések szerint Kövér László egyenesen paprikajancsinak nevezte Schmittet, ami meglehetősen egyértelmű jelzés arra nézve, hogy az „emberek embere" valójában nem is a Fidesz, hanem csakis Orbán Viktor embere, és egyedül neki köszönheti állását.

 

És pontosan ez az az ok, ami miatt Orbán Viktor még most sem hajlandó elengedni a köztársasági elnök kezét.

 

Schmittnek nincsenek olyan elnöki kvalitásai, melyek ne lennének igen egyszerűen pótolhatóak. Sem népszerűség, sem hitelesség, sem szimbolikus erő tekintetében nem hoz a konyhára, bólogató jánosokból pedig a párt környékén nagyon könnyű találni bármennyit.

 

A teljes írást a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.