A Schmitt-plágium elértékteleníti a magyar doktorikat
 
Szabó Máté Dániel egyetemi oktató, az Eötvös Károly Intézet vezetője nyílt levélben fordult a SOTE dékánjához plágium-ügyben – írja a Hírszerző.

 

Szabó Máté Dániel egyetemi oktató, az Eötvös Károly Intézet vezetője nyílt levélben fordult a SOTE dékánjához plágium-ügyben.

 

Dr. Tóth Miklós
tanszékvezető egyetemi tanár
a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja
részére
 


Tisztelt Dékán Úr!


 
2012. január 13-án kelt közleménye miatt írok Önnek, amelyben azt írta, hogy nincs oka azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott a bíráló bizottság Schmitt Pál doktori értekezése ügyében.
 


Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ebben az ügyben elsősorban nem a köztársasági elnöki intézmény tekintélyét, hanem a kar, a karon elnyerhető doktori fokozatok és általában a doktori fokozatok tekintélyét kell megőrizni. A plágiumgyanú nyomán nem azért kell vizsgálatot indítani, mert az az ország legfőbb közjogi méltóságát érinti, hanem azért, mert ez az ügy mindazok becsületébe belegázol, akik ugyanezen az egyetemen szereztek akármilyen doktori fokozatot, és ugyancsak lefokozza azok teljesítményét, akik más egyetemen doktoráltak.


 
Kérem, hogy mindezek alapján, a Semmelweis Egyetem és jogelődjei valamennyi korábbi és jövőbeli polgára, és általában a tudomány képviselői becsületének védelmét szem előtt tartva szíveskedjen újragondolni a közlemény megírása előtt meghozott döntését.


 
Üdvözlettel:

Dr. Szabó Máté Dániel

A levél a hirszerzo.hu oldalon jelent meg.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.