A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez
Na, mi az, ami az egykulcsos adó mellett csak a gazdagoknak volt jó? Talált, süllyedt: a kormányzati propaganda jolly jokere, a rezsicsökkentés. Ébresztő, emberek!
A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez

A Századvég egyik munkatársának tanulmánya után (amitől természetesen már el is határolódott az intézet), most a GKI adott ki egy elemzést, aminek lényege, hogy a kormány kedvenc kampánytémája, a rezsicsökkentés bizony ismételten csak a gazdagoknak volt jó:

 

„a társadalmi csoportok eltérő kiadási szerkezete miatt a „rezsiköltség” csökkentés közel harmada a lakosság 10%-ánál „landolt”, míg az emelkedő árú élelmiszerek, gyógyszerek és élvezeti cikkek miatti többletkiadás a kevésbé tehetős rétegeket (a lakosság 80%-a) jobban sújtja.”

 

Ez pedig azt jelenti, hogy 

 

a magasabb jövedelmű és emiatt magasabb „rezsivel” (nagyobb ingatlan, több berendezés, nagyobb vízfogyasztás, több hulladék) rendelkező rétegek élvezik a „harc” gyümölcseit, míg a túlnyomó többség számára a végeredmény negatív." 

 

A kutatásból az is kiderül, hogy rezsicsökkentés ide vagy oda, az infláció miatt a lakosság 283 milliárd forinttal költött többet, mint tavaly. A kormányzati intézkedések ( értsd adóemelések) fő csapásirányába eső termékeknél a drágulás különösen szembeszökő: 

 

„szeszesitalokra és dohány termékekre 142,5 milliárd forinttal, gyógyszerre, gyógyárura 17 milliárd forinttal, testápolásra, egészségügyi szolgáltatásokra 11,5 milliárd forinttal, hírközlésre 16 milliárd forinttal, pénzügyi szolgáltatásokra 130 milliárd forinttal többet kell idén költeni ugyanannyi áruért és szolgáltatásért, mint tavaly."

 

Az írás folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.