"A rendszerváltás bukása maga az Orbán-rendszer"
"A borongós, esőre hajló idő dacára legalább annyian gyűltek össze az Erzsébet híd és Astoria közötti szakaszra az Orbán-rendszerrel elégedetlenkedők, mint legutóbb, március idusán. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook-csoport immár nemcsak a médiatörvény ellen hívta egybe a tömeget." A stop.hu tudósítása a "Nem tetszik a rendszer?" tüntetésről.
"A rendszerváltás bukása maga az Orbán-rendszer"

"Nem tetszik az úthengerrel épített igazságtalanság rendszere! - indítottak a rendezvény konferálására felkért színészek, Csákányi Eszter és Kulka János. Gyakorlatilag ezen alapvetés kibontására épült a másfélórás tüntetés. A demokrácia leépítése, a szakmaiság figyelmen kívül hagyása, a közoktatás központosítása, a szegények kriminalizálása - hogy a legfontosabbakat említsük azok közül a kormányzati intézkedések közül, amiből a továbbiakban nem kér a nép.Legalábbis az a mintegy harmincezer ember, akik a rossz idő ellenére is megtöltötték a rendelkezésre álló teret, a Szabadsajtó utcát és vonzáskörzetét. A transzparensek is a fent említettek szellemében íródtak, bár közülük is kilógott néhány. Például a József Attila-idézettel operáló "Vigyázz, vigyázz, mert megőrült a sátán" felirat, bár a többség pontosan tudta, kire gondoltak a molinó szövegezői." - írja a stop.hu, elsősorban a felszólalókat kivonatolva, egyszersmind visszaadva a népes demonstráció légkörét.

 

"A délután leghatásosabb rétora kétségkívül Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezet elnöke volt, akinek leginkább az nem tetszik a mostani rezsimben, hogy az emberek félelmeire apellál. - Nem kérünk sem a makarenkói, sem az atyai pofonokból, sem a rohamtempóban törvénybe iktatott marhaságok rendszeréből! - harsogta a tömeg tetszésétől kísérve. Figyelmeztetett a demokraták felelősségére és kötelességére, amelynek lényege, hogy mindenkinek tennie kell a sorsa alakításáért." - olvasható a hírportálon, az összes többi szónok véleménye közt.

 

A teljes írást a stop.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.