A Nagy Márciusi Rezsiünnep
A miniszterelnök évről évre szűkülő tudatában, évről évre szűkül a nemzet, egyre többen kerülnek ki belőle, de a maradék maradéktalanul boldog lesz. Az üzenet világos: aki velünk van, az van.
A Nagy Márciusi Rezsiünnep

A miniszterelnök évről évre szűkülő tudatában, évről évre szűkül a nemzet, egyre többen kerülnek ki belőle, de a maradék maradéktalanul boldog lesz. Az üzenet világos: aki velünk van, az van.

 

A kormány megemlékezésén a mélypont nem váratott magára, rögtön a felvezetésben kijött egy ember a múzeum lépcsőjére, és elordított egy Petőfi-verset. Értelmezhetetlen volt, ijesztő és már-már underground, mint a finn kórus, amelyik néhány éve nálunk turnézott, és slágereket ordítoztak a Keleti pályaudvar előtt. Jókedvű lengyelek néztek értetlenül, de azért tapsoltak, ha már ilyen messzire elutaztak, hogy kinyilvánítsák töretlen hűségüket a Fideszhez (és a Jobbikhoz).

 

De hallga, csak hallga, mert most olyan jön, hogy na.

 

Egy másik ember, konkrétan a miniszterelnök, áll a Múzeumkertben, és arról beszél, hogy a szabadságharc hősei gyakorlatilag piti rezsicsalók voltak. Jókai a villanyóra-visszatekerés mestere, Petőfi gázórát mágnesezett, Bem apó pedig olajt szőkített, de elegük lett, és nekimentek az osztrákoknak, mert már nem bírták tovább az állandó harcot a rezsivel. Inkább a halál! – kiáltották –, mint a villanyszámla, aztán jött a kardozós rész.

 

De nem csak ők.

 

Ha jól veszem ki a kedves vezető szavaiból, 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is ugyanaz volt a magyarok problémája, a túl nagy szabadságot akarták elcserélni 6,5%-os gázárcsökkenésre, de jöttek a muszkák, szovjetek, kommunisták és liberálisok, és mindig visszakényszerítették a szegény népet a szabadságba, a gázár meg maradt annyi, amennyi. Ezen, legfrissebb történelemértelmezés szerint a magyar nép sohasem akart szabad lenni, csupán egy olyan vezetőre vágyott, aki csökkenti neki a rezsit. Ilyen szar alakoknak lát minket a miniszterelnök, Táncsicstól Nagy Imréig, Göncz Árpádtól Göncz Árpádig. És nem viccel.

 

A teljes írást a hvg.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.