A nagy MANYUP-átverés
Nagyon úgy néz ki, hogy mindenki, aki maradt a magánnyugdíj-pénztárban, teljes, száz százalékos, hiánytalan, egyenjogú, azonos nyugdíjban fog részesülni, mint azok, akik visszaléptek - írja az Egyenlítő blog.

Igen, jól olvassátok, de azért megismétlem: aki maradt, az ma ugyanannyi nyugdíjra számíthat, mint aki visszalépett, csak épp neki megvan a spórolt pénze az MNYP-nél. A többiek, nos, ők bizony odaadták a pöttyöst a nagyobbnak.

 

A dolog tanulsága sajnos az, hogy ma Magyarországon az emberek még mindig nem bíznak a demokrácia intézményrendszerében, a szabályokban, a megszerzett tulajdonhoz való jogosultságukban. Az Orbán-kormány csúnyán bepalizott mindenkit, aki visszalépett. Szabályosan ugyan, de elvették a többség megtakarítását, a GDP mintegy 9,5 százalékával megegyező összeget, majd semmi ellenszolgáltatást nem adtak mindezért. Annyira semmit, hogy az államadósság is csak 2 százalékkal tudott csökkenni. (Azaz 7,5 százalékkal nőtt volna a „vegyük el a pöttyöst a zemberektől” hadművelet nélkül.) Ekkora megszorítást kell idén kigazdálkodni, hogy ne nőjön tovább.

 

Az átlag visszalépő sajnos megijedt a nagyobbtól, és nem hitt a saját igazában. Amennyiben bármelyikük összefut egy magánnyugdíj-pénztárban maradt ismerősével, vajon mit érez? Mindkettőjüknek volt néhány 100 ezer, esetleg millió forintja, de az egyikük önként odaadta az államnak, mert Viktor azt mondta, hogy ezt kell csinálni, a másikuk meg nem, mert erősebb volt benne valami más. Valami más, ami sajnos még sokunkból hiányzik.

 

A teljes cikket az Egyenlítő blogon olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.