A kukázás tilalma elleni izgatásról
“A polgári engedetlenség a jóérzésű polgárok igazságérzetéhez apellál az abszurd alkotmánysértő – vagy ha az alkotmányra majd nem elég hivatkoznunk, alapvető emberi jogainkat semmibe vevő – szabálysértési rendelet nyílt jelképes megszegésével.“ - Krokovay Zsolt nyílt levele a kukázás ügyében.
A kukázás tilalma elleni izgatásról

A filozófus a VIII. kerületi hajléktalanrendeletre adott, polgári engedetlenségben megfogalmazódott válasz mellett állt ki.

 

„A polgári engedetlenség a jóérzésű polgárok igazságérzetéhez apellál az abszurd alkotmánysértő – vagy ha az alkotmányra majd nem elég hivatkoznunk, alapvető emberi jogainkat semmibe vevő – szabálysértési rendelet nyílt jelképes megszegésével. Pumukli, vagyis Ferenc Norbert szociális munkás, a Wesley János Lelkészképző Főiskola volt hallgatója Dr. Mahatma Gandhi és Dr. Martin Luther King szellemében járt el, amikor az Új Szemlélet radikális szociológiai csoport képviseletében ünnepélyesen kukázott és kukázásra buzdított másokat is. Nem szemetelt, nem vádolhatta senki garázda rendbontással, s a rossz politika bírálatával legfeljebb cenzorai nyugalmát zavarta meg. Az általános elégedetlenségre való felhívás „bűnének” elkövetése valamennyi európai polgár alapvető szabadságjoga.”

 

„Eleget téve a nemzeti együttműködés alkotmányában előírt kötelességemnek, közérdekű állampolgári bejelentést teszek. Dr. Krokovay Zsolt kandidátus, a PTE nyugalmazott volt filozófus oktatója, habil. egyetemi docens, az ELTE jogbölcseleti óraadója, a WJLF etika és filozófiatörténet tanára rendszeresen kukázik Budapest VIII. kerületében, és minden alkalmat megragad, hogy a kukázást tiltó gyalázatos és képmutató hatósági rendelkezés ellen izgasson. Egyebek mellett arra kér ezúton is mindenkit, hogy Pumukli példáját hozzá hasonlóan követve a VIII. kerület polgármesterének orra előtt kukázzon és másokat is kukázásra buzdítson.” - olvasható a nyílt levélben

 

A teljes írást a Hírszerzőn olvashatja el.

 

Kép forrása: old.btk.pte.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.