A Közgépnek és Simicskának továbbra is jól fut a szekér
Van, akit nem érint a válság. Ilyen szerencsés – az állami megrendelések örök nyertese és a jogszabályi hátteret is biztosító lexek egyik kiváltója – Simicska Lajos cége, a Közgép.
A Közgépnek és Simicskának továbbra is jól fut a szekér

A Cégbíróságon megtekinthető dokumentumok alapján, tavaly a cég 3,2 milliárd forint tiszta profitot termelt, amit annak rendje és módja szerint zsebre is tettek a tulajdonosok. Bár a 100 leggazdagabb magyar listájára már 5 milliárd forintos vagyonnal fel lehet kerülni, érdekes módon, Simicska továbbra sem szerepel a felsoroltak között.

 

Jól fut a szekér

 

A 2011-es évhez képest is jobb esztendőt zárt Simicska Lajos cége, a Közgép – írja az Index. Az árbevétel tavaly 61 milliárd 481 millió forint volt. Ez meghaladja mind a 2010-es (48 milliárd), mind a 2011-es ( 56,6 milliárd) évek bevételét.

 

Tavaly összesen 3 milliárd 225 millió 747 ezer forint tiszta profitot termelt tulajdonosainak. Ez is jelentős előrelépés a 2011-es 2,9 milliárd, illetve a 2010-es 1,9 milliárd forinthoz képest. A legutolsó közgyűlésen meg is szavazták, hogy ezt kifizetik a részvényeseknek. (Elvégre minek izgulni, állami megrendelések tutira lesznek továbbra is.) Nyerges Zsolt igazgatósági elnök havi 1 millió forint, az igazgatósági tagok 300 ezer, a felügyelő bizottsági tagok 200 ezer forint tiszteletdíjat kaptak.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.