A kormány melletti tüntetés tanulságai
Orbán, Matolcsy, Schmitt, Martonyi, Szijjártó nem fog addig szerényebb lenni, amíg nem tudunk kimenni annyian, hogy nagyságrendekkel, hogy kétség kívül többen legyünk, mint ők. Amíg ezt nem értük el, addig ezek erre fognak hivatkozni. És bár nincs teljesen igazuk (nem csak tizenhat százalékkal, de ötven százalékkal sem ildomos Tákolmányt erőltetni az országra), a kesztyűt fel kell venni. meg kell nekik mutatni, hogy sokkal többen vagyunk - írja Brendel Mátyás a Piroslap blogon.

Ugye az egész kormány melletti tüntetés valahol ott kezdett motoszkálni a fideszesek fejében, hogy Martonyi azt mondta, tízszer annyi embert tudnak kivinni az utcára. Nos, ennyit még nem tudtak, de Martonyi mondhatja, hogy még nem is ők vitték ki őket, hanem Bayerék. Bár a Fidesz nyilván aládolgozott a tüntetésnek, ha nem is hivatalosan. Afféle biztonsági hozzáállás volt: ha kudarc, nem az övék, ha siker, akkor viszik a sikert. (avagy "lopom").

 

Nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a tüntetés, ahogy Bayer sem gondolta volna. A Facebookos csoport eléggé bukdácsolt, aztán még törölték is. A facebookos csoport még bőven kétezer alatt volt, amikor törölték, és a pár ezret érhette volna el szombatra. Ebből nem lehetett sok emberre gondolni.

 

El kell ismerni, sok embert vittek ki az utcára. Lehet itt centizgetni, de a tanulság szempontjából nem fontos. Január másodikán voltak legalább hetvenezren, most is sok tízezren voltak. Szijjártó egész biztosan nem fogja ötezernek mondani őket, és az MTV is mutatni fogja a vonulást.

 

Amit kritikaként el lehetne mondani, hogy sok EU szkeptikus volt tüntetni, talán a tüntetés egy jó része az EU zászló égető Jobbikkal egyívású. Ez azért visszás, mert a kormány bár nagyban hadakozik az EU-val, de a nagy hadakozás végén csak meghunyászkodott előttük. Olyan transzparens volt, hogy "Simor Uniós csicska", miközben Simor Fellegivel együtt ment tárgyalni az EU-val. Orbán egyáltalán nem akar kilépni az EU-ból, pláne most nem, amikor pénz kéne tőlük támogatásban is, és hitelben is. Tehát a támogatók egy jó része egész biztosan kognitív disszonanciában szenved, de ez minket nem vigasztal, ha a Fideszre szavaz.

 

A teljes cikket a piroslapok.blog.hu-n olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.